Telewerken met kinderen is een utopie

  • door Gastmama

Beste werkgever, bij het doorsturen van mijn prestatiefiche was ik terecht fier op mezelf dat ik afgelopen week elke dag  +/-  5 uur per dag efficiënt gewerkt heb.  Niet te vergeten dat ik daarnaast ook nog fulltime mama ben, kleuterjuf, kok, kuisvrouw, (nacht)verpleegster voor mijn zieke kinderen, mantelzorger voor mijn oude buren en ouders die in quarantaine zitten.  Zelf voel ik me niet al te best: constante zware hoofdpijn, spierpijn, keelpijn en extreme vermoeidheid.  Maar ik doe wat ik kan!

Met twee thuiswerken met kleine kinderen kan niet aan het normale regime. Dezelfde productiviteit als normaal aan de dag leggen is onhaalbaar en een utopie.  Een dag kent maar 24 uren. De dagen starten hier voor 6u, na sterk onderbroken nachten. ’s Avonds na 20u als de kinderen slapen is er geen energie meer over om nog te werken. Ik werk op mijn 4/5de dag om zoveel mogelijk te compenseren. In het weekend hebben de kinderen ook constante zorg en aandacht nodig.  We vinden in de week niet de tijd om naar de winkel te gaan want kinderen mogen niet mee en dat gaat af van de werktijd.  Het belangrijkste lijkt me dat we het volhouden én dat iedereen gezond blijft in deze periode. Die paar uur minder gepresteerd zal het verschil niet maken.

Wanneer ik dan van jou een mail krijg waarin staat dat ik te weinig uren heb gewerkt afgelopen week ben ik echt verbouwereerd! Zo’n boodschap komt niet goed aan. Voor mij werkt deze aanpak  zeer demotiverend en contraproductief.

Ik mis vertrouwen en flexibiliteit van mijn werkgever.  In 2020 heb ik 12 dagen verlof. Deze allemaal nu inzetten zou er voor zorgen dat ik geen zomervakantie heb, terwijl die na deze periode allicht deugd zal doen.  Dit is geen zelfgekozen situatie en al helemaal geen vakantie. Onbepaald verlof betaalt dan weer de lening niet. Het werk zal de komende weken sowieso verminderen. Er worden veel activiteiten geannuleerd, er zijn geen evenementen, minder mails, minder vragen,… 

Ik hoorde dat er op dit moment gesprekken zijn met werkgeversorganisaties om voor telewerkende ouders  met kinderen jonger dan 12 jaar gedurende deze crisisperiode een regeling te treffen.  Zodat het mogelijk zou zijn om de arbeidstijd in te korten.  Er is een vraag vertrokken zodat de overheid werkgevers hierin zou ondersteunen. Geen idee of hier gehoord aan wordt gegeven, maar het kan zeker een oplossing bieden. Deze situatie houden wij geen weken lang meer vol.

Deze ochtend is de nicht (68 jaar) van mijn mama overleden aan de gevolgen van Corona. Dit maakt dat het akelig dichtbij komt en het zichtbaar wordt wat momenteel écht telt.

En dat is vooral níet een aantal te weinig gewerkte uren.

Groetjes van een telewerkende moeder met twee kleine kinderen.