6978fi.jpg

Top 5 foutste geboortecadeaus

24/09/2020

Een fout cadeau kijgen... iedereen heeft het al eens meegemaakt. Een gegeven paard kijk je niet in de bek, dat is waar. Maar hoe reageer je als je een van onderstaande geboortegeschenken krijgt? En vooral: Hoe kan je vermijden dat kennisen of familie zo'n fout pakje geven? 

5. Alcohol

De gever dacht vast dat een pas bevallen mama na 9 maanden geheelonthouding zin zou hebben in een glaasje alcohol. Maar een fles wijn is echt geen ideaal geboortegeschenk. Misschien geef je borstvoeding, dan is het sowieso nog wat vroeg om alcohol te drinken. En voor je het weet, heeft de papa de fles uitgegoten aan de volgende bezoekers. Misschien toch beter zelf een wishlist samenstellen?

papa meisje

4. papacadeautje

Ja, papa's hebben het ook héél zwaar bij de geboorte van hun kinderen. Ze moeten water brengen voor de mama, haar hand vasthouden, niet flauwvallen... en zo. Maar toegegeven, misschien heeft de mama nog wel net een tikkeltje meer afgezien. Dus laat die cadeautjes toch maar voor mama en kind zijn. Die papa heeft vast genoeg aan een stevige klop op de schouder.  

3. Gepersonaliseerd, maar fout geschreven

Mensen die origineel uit de hoek komen, geven tegenwoordig een gepersonaliseerd cadeau: een deken met de naam van de baby op, een genaamtekend rugzakje, naamstickers,... Zet de naam van je kind alvast in grote letters op het geboortekaartje, zodat ze de juiste naam op het cadeautje kunnen drukken of borduren. Niets is mottiger dan een fout gespelde naam, toch? 

2. Afdankertjes

Er zijn vast kennisen die vonden dat hun kind zo beeldig stond in dat roze jurkje of veel speelden met die houten rammelaar, zodat ze denken dat ze jou er een groot plezier mee doen.  Maar misschien kan je toch beter vermijden dat kennissen een stuk van hun interieur of garderobe aan jou cadeau doen. Het is toch fijner om je eigen keuzes voor je kinderen. Want elk kind is anders, nietwaar? 

1. Uitvaartverzekering

Ja, je hebt mensen die heel praktisch denken en uiteindelijk gaat iedereen dood, maar dit is er toch écht een beetje over. En op het geboortekaartje zetten dat je geen van de pot gerukte verzekering cadeau wilt, kan je ook niet maken. :-) Maar geen paniek: alles kan beter! 

Oh ja, er zijn alternatieven!

Wil jij foute cadeau's liever vermijden bij de geboorte van jouw kindje? Open dan een  Yongo Dreams pamperrekening!

Nodig familie en vrienden uit en deel je verlanglijstje met hen. Zo kunnen ze eenvoudig een centje storten voor je baby. Iedereen is direct op de hoogte en kan je helpen sparen om zo het allerbeste te voorzien voor jouw kleine schat! 

Zodra je een account hebt aangemaakt voor je kindje, kan je ook op langere termijn sparen of beleggen, door een Yongo Moon (sparen) of een Yongo Star (beleggen) toe te voegen. De ideale manier om de financiële toekomst van je kind voor te bereiden

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

 

Yongo -  individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21), Yongo Star (tak 23) en Yongo Dreams (tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance, worden eventueel verkocht door je tussenpersoon en zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, informatiedocumenten en beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten m.b.t. de producten, kan je terecht bij Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel. Als de oplossing die wij voorstellen geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman.as - tel. 02 547 58 71), Meeussquare 35, 1000 Brussel. AG Insurance nv – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be. Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel

 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes