5632fi.jpg

Twinning is winning, maar hoe begin je eraan?

11/12/2018
Mamabaas
Door Mamabaas

Twinning is winning, zeggen ze weleens. Twinning watte? Twinning is dezelfde of bij elkaar passende stuks dragen met je mini. Dikke fun, volgens influencer Sofie Valkiers. Ze schreef er in haar boek ‘Little black book for moms’ een stukje over!

Het heeft sowieso een beetje een foute reputatie: dezelfde stuks als je mini dragen – ook wel twinning genoemd! Maar ik beken, zodra onze mini er was, leek het mij plots een topidee. :) Wie toch aan matching mini en maxi kan weerstaan, mag dit hoofdstukje gerust overslaan, maar ik beloof je dat het met deze tips erg veel fun kan zijn, of je nu een jongen of meisje hebt. En anders is het ook gewoon een goed excuus om een paar tijdloze items aan je garderobe toe te voegen!

armbandjes

Focus op accessoires

Als je graag wilt testen of twinning wel iets voor jou is, zijn accessoires helemaal perfect! Persoonlijk vind ik niks schattigers dan accessoires die eruitzien als een miniversie van de volwassen variant: zonnebrillen, zonnehoedjes, petjes, een haarband of stoere sneakers zijn perfect om subtiel naar elkaars OOTD (Outfit of the Day) te hinten zonder meteen wild te gaan met een volledige matching outfit. En je kunt er net zover in gaan als je zelf wilt!

Wat dacht je bijvoorbeeld van de superleuke armbandjes van Mama Baas, voor mama én mini? Met leuke matchende tekstjes als 'Ik ben de baas' en 'Ik ben de baas van mama', 'partners in crime' of 'pluk de dag' en 'pluk de nacht' :-). 
Van 13/12 t.e.m. 21/12 krijg je bij aankoop van zo'n armbandje voor volwassenen 40% korting op een armbandje voor kinderen met de promocode MBTWINNING20181213!

Ga voor classics

Het trucje om twinning er zo casual mogelijk te laten uitzien, is gaan voor klassiekers. Die vind je trouwens erg gemakkelijk in zowel baby- als volwassen uitvoering! UGG of Hunter booties, Adidas Superstar-sneakers, een Petit Bateau marinière-truitje of Kenzosweater: het zijn dingen die je sowieso in de kast hebt hangen, dus het ziet er automatisch een stuk minder doordacht uit – eerder alsof jullie toevallig zin hadden in dezelfde stuks vandaag. :) Als je graag voor een volledige matching outfit gaat, kan het ook erg leuk zijn om op klassieke thema’s in te spelen: jij en mini dragen dan niet noodzakelijk exact dezelfde stuks, maar eerder dezelfde vibe, kleuren of prints. Denk bijvoorbeeld aan de typische tomboy outfit van een simpel wit shirt, relaxte jeans, zwarte All Stars en baseballpet. Of: een Franse Rivièraoutfit met een blauw-wit gestreept truitje, witte broek en camelkleurige sandalen. En als het iets stoerder mag: met zwarte leggings en bomberjack komen jullie vast en zeker ook allebei weg! Stel je dit alles nu even in miniversie voor: smelten, toch?

little black book for moms

Echt voor iedereen: Halloween en X-mas

En hier is het beste nieuws: tijdens Halloween en Kerstmis is het bijna verplicht om te twinnen, en niet gewoon met jullie tweetjes, maar gerust met het hele gezin – papa en de kat inclusief. :) Bij elkaar passende pyjamasets zijn natuurlijk heerlijk cheesy voor de klassieke kerstkaartjes, en die kan hij later vol trots aan zijn vrienden tonen, haha. Tijdens Halloween mag het dan weer net zo gek als je maar kunt bedenken, want dat is precies waar het om gaat natuurlijk. En wie weet heb je de smaak dan wel te pakken om alsnog te gaan voor bovenstaande tips!

little black book for moms

Meer lezen?

De komst van je baby combineren met je gevoel voor stijl… Sofie Valkiers, mama van Gabriel, bewijst dat het kan. In Little Black Book for Moms deelt ze haar beste tips, mooiste én praktische outfits en neemt ze je mee in haar verhaal. De ideale leidraad voor alle (toekomstige) fashionable mama’s dus!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes