6191fi.jpg

Uitgetest: Back to school-speelgoed

20/09/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

De tijd  van leven zonder klok, dagenlang buiten ravotten en genieten van de vakantie ligt alweer eventjes achter ons. Het schooljaar is terug gestart en de dagelijkse routine heeft opnieuw zijn intrede gedaan. Helaas … Gelukkig blijft er ook tijdens het schooljaar tijd over om te spelen. Meer nog, er is zelfs speelgoed dat die overgang na de vakantie wat kan verzachten, en dat testten wij uit met onze kroost!

MagiBook

MagiBook 3D

“Nu het weer school is, komt Jules bijna elke dag wel met iets nieuws naar huis. Cijfertjes herkennen, de dagen van de week, … En dat vindt hij geweldig, want hij is eigenlijk best wel leergierig. Het lijkt hem supertof om ‘huiswerk’ te maken (hoe lang zou dat duren?! ;-) ), en dus installeerde hij zich meteen enthousiast aan tafel met zijn MagiBook.

Als je het sluit is het precies een kinderlaptopje. Jules voelde zich een hele meneer, zo met zijn laptopje aan tafel, en ging meteen geconcentreerd ‘aan het werk’. Als hij zich concentreert, dan merk ik dat meteen, want dan steekt hij zijn tong uit zijn mond, geweldig om te zien!

MagiBook

Er bestaan verschillende boekjes per leeftijd, en die zijn er met verschillende karakters. Jules was helemaal enthousiast toen hij merkte dat ook Paw Patrol ertussen zat. Ook de racereeks van Mickey Mouse werd prompt toegevoegd aan zijn verlanglijstje: boys will be boys nietwaar!

Er zijn verschillende moeilijkheidsgraden, zodat je je kindje kan blijven uitdagen met verschillende spelletjes, liedjes en geluidjes. Dat gaat van vormen, kleuren en dieren tot verkeersregels, wetenschappen of zelfs vreemde talen.  Altijd handig, speelgoed dat meegroeit met je kind.

Zelfs Mathieu, die net twee jaar is, werd meteen getriggerd en zette zijn stoeltje naast die van grote broer. Al is hij nog wat klein om al zelfstandig te spelen, het is wel een leuke activiteit voor hen samen.

MagiBook

MagiBook

Extra leuk: er is een schermpje voorzien met 3D-animatie. Zo kunnen leerspelletjes extra in de kijker worden gezet.

En willen ze liever ontspannen, dan kunnen de kids luisteren naar een luisterverhaal mét 3D-animatie. Supertof!”

StoriKid

“Een vast onderdeel van onze avondroutine is een verhaaltje voorlezen. Maar het wordt natuurlijk nog veel leuker als je na het verhaaltje van mama of papa nóg een verhaaltje voorgeschoteld krijgt, zeker als daarbij ook nog eens figuurtjes op het plafond worden geprojecteerd.

Louis gaat met plezier wat vroeger naar bed, als dat betekent dat hij dan ook dat tweede verhaaltje nog krijgt :-).

En op een drukke dag is het eigenlijk wel handig dat er toch een verhaaltje voorhanden is als je er zelf niet de tijd voor hebt.

StoriKid

Het leuke hondje sprak Louis direct aan, en hij ging meteen op ontdekking door alle verhaaltjes en liedjes. Er zijn verschillende categorieën waaruit je kan kiezen: sprookjes, mythes, legendes, fabels, liedjes, … In totaal zijn er meer dan 45, dus we zijn nog wel eventjes zoet!

Met een timer kan ik instellen hoe lang hij nog naar verhaaltjes of liedjes kan luisteren voordat hij moet slapen. En daarna doet de StoriKid dienst als nachtlampje, heel handig.

Storikid

Bovendien kunnen we ook zelf een verhaaltje inspreken en opnemen, hoe leuk is dat!

Zowel Louis als grote broer Leon vinden het supertof om zo naar een verhaaltje te luisteren, en de projecties vinden ze al helemaal geweldig.

Ze proberen zelfs om wat vroeger klaar te zijn voor school, zodat er ook ’s morgens nog tijd overblijft voor een extra verhaaltje. Mij hoor je daar niet over klagen! ;-)”

KidiMagic Starlight

“Nu de meisjes ’s morgens weer op tijd uit hun bed moeten, is het niet altijd evident om hen er ’s avonds ook op tijd in te krijgen. De KidiMagic Starlight helpt daar toch een beetje bij: het is niet alleen een klokje, maar ook een nachtlampje. Zo wordt het toch wat aanlokkelijker om gezellig in bed te kruipen met dat sfeervolle lichtje. En heel tof: als je met je hand in de buurt van het sterretje beweegt, dan verandert de kleur – van roze naar geel naar blauw.

KidiMagic

Bovendien wordt de tijd ook geprojecteerd op de muur of het plafond, je kan dat zelf instellen. Mooi meegenomen: doordat ze dus op elk moment weten hoe laat het is, hebben ze geen enkel excuus meer om in het weekend te vroeg aan ons bed te staan. Want je kent dat wel: op weekdagen geraken ze niet uit hun bed, maar in het weekend zouden ze daar om 6u al staat koekeloeren…

Geen nood trouwens voor de kindjes die nog niet kunnen kloklezen: de KidiMagic helpt hen om dat te leren, want de wekker vertelt je ook gewoon hoe laat het is.

’s Morgens kunnen ze nu zelf hun wekker zetten voor school. Ze kunnen zelfs kiezen of ze gewoon door de radio willen gewekt worden, of dat ze liever hun mp3-speler willen aansluiten met hun favoriete liedjes. Vooral dat laatste vinden ze leuk – en zo hebben ze meteen een beter humeur als ze opstaan, want wat is er leuker dan wakker te worden met je lievelingsliedje? Win-win!

Last but not least kunnen ze met de KidiMagic ook spelletjes spelen. Vinden ze natuurlijk superleuk – en het is meteen de oplossing als ze in het weekend toch net iets te vroeg zouden wakker worden!”  

KidiMagic

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Vtech. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes