3796fi.jpg

Uitgetest: Waarom AirBsit een geweldige oplossing is voor ouders die snel een babysit nodig hebben

9/05/2016

Onlangs schreven we er al een stukje over: AirBsit is een soort van Airbnb, maar in plaats van een bed of appartement te huren, huur je een babysit. Alles verloopt via een app, de rest wijst zichzelf heel snel uit. We hebben het met een klein hartje uitgetest, maar waren na de eerste ervaring laaiend enthousiast.

Onlangs schreven we er al een stukje over: AirBsit is een soort van Airbnb, maar in plaats van een bed of appartement te huren, huur je een babysit. Alles verloopt via een app, de rest wijst zichzelf heel snel uit. We hebben het met een klein hartje uitgetest, maar waren na de eerste ervaring laaiend enthousiast.
 

Hoe het werkt?

Dat de app is uitgevonden door twee moeders (lees hier) merk je. Het is heel handig in gebruik en ze weten als geen ander hoe hun doelgroep nadenkt en wat je als ouder belangrijk vindt bij een sitter.

Wat heb je nodig? Een smartphone en een bankkaart, that’s it. Je moet eerst een account aanmaken en een aantal gegevens invullen over jezelf, maar die klus is geklaard in een minuutje. Verder is het eenvoudig: je klikt op ‘Nieuwe sitting’, vult de datum in waarop iemand moet komen en de geschatte duurtijd, om hoeveel kindjes het gaat, wat de leeftijd is van de jongste en de voorgestelde prijs (standaard 6 euro, je kunt minimaal tot 4 euro aangeven).

Verder kun je de taal die de babysitter moet kunnen spreken aangeven. Erg handig is ook dat je kunt kiezen of iemand zelf naar huis kan (in plaats van naar huis te moeten brengen), heel gemakkelijk als je omwille van omstandigheden alleen thuis bent of alleenstaande ouder bent. Tot slot kun je kiezen of de babysitter met creditcard kan betaald worden of met cash (erg handig voor mensen zoals mij die altijd zonder cash rondloopt).

Als je dan doorklikt, verschijnt er een lijst met sitters. Je hebt sitters die al bij jouw vrienden zijn geweest en, breder, ook sitters uit je omgeving. Bij elke sitter staat er een foto en, meestal, ook een quotering, wat ergens al aangeeft hoe de sitting is verlopen bij iemand anders. Als je je keuzes gemaakt hebt (je vinkt een aantal sitters aan die je aanspreken volgens hun profielbeschrijving en ervaring), inviteer je hen om op je babysitverzoek in te gaan. Daarna is het een kwestie van afwachten en zien wie er op je verzoek ingaat. Ook dan kun je dus nog kiezen tussen de sitters die positief reageren.

Conclusie: razend enthousiast

Eens de babysitter er is, druk je in de app op start en de babysittijd begint. Op het einde druk je af en berekent het systeem automatisch wat het gekost heeft. Goed om te weten:

AirBsit rekent 15 extra minuten babysittijd aan die automatisch van je betaling afgaat. Indien je moet annuleren, betaalt AirBsit je die 15 extra minuten terug.

Ik heb het één keer uitgetest en ik moet zeggen dat ik erg enthousiast ben. De sitter in kwestie bleek een erg beleefde en enorm kindvriendelijke 17-jarige te zijn die zelf naar huis kon fietsen. Het klikte met de kinderen (wat natuurlijk een kwestie van geluk is) en ik kon met een gerust gemoed het huis verlaten. Ik moet eerlijk toegeven dat ik misschien minder snel een vreemde babysit in huis zou halen als ik nog met een baby zat (mijn dochters zijn 4 en 6), maar langs de andere kant kun je aan de hand van de profielbeschrijvingen nagaan wie er ervaring heeft met baby’s. Je kunt ook chatten met je sitter om wat extra vragen te stellen.

In elk geval: ik was zo tevreden dat ik nog eens geboekt heb voor deze week. Natuurlijk met dezelfde sitter als vorige keer, maar als zij niet zou gekund hebben, zou ik wel voor iemand anders durven kiezen.

Het enige minder praktische punt dat ik kan bedenken is dat je partner niet op dezelfde account als jij terechtkunt (tenminste, dat denk ik toch, tenzij ik iets technisch over het hoofd heb gezien). In ons geval was ik diegene die ’s avonds pas later zou thuiskomen, wat betekende dat ik toch ergens het uur in de gaten moest houden en vanop een afstand op stop moest duwen, niet erg handig als je op een plaats bent waar je weinig bereik hebt. Maar natuurlijk gaan de meeste koppels meestal samen uit en stelt zich dit probleem niet.

Kortom: voor mensen die niet meteen een back-up hebben zoals oma’s of opa’s in de buurt is dit echt een verademing. Geen enkel systeem is waterdicht en er zullen ongetwijfeld ook minder gemotiveerde babysitters op AirBsit zitten, maar ik kan alleen maar zeggen dat dit een erg praktische en snelle manier is om een babysitter te regelen. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes