8012fi.jpg

Uitgetest: workshop Babymassage via Dreambaby

15/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Als jonge of toekomstige ouder kan je via Dreambaby verschillende boeiende workshops volgen bij Colruyt Group Academy. Van zwangerschapsyoga over babymassage tot samen muziek maken, er is voor elk wat wils. Twee mama’s testten met veel plezier zo’n workshop uit, en trokken met hun kleintje naar Kortrijk voor een workshop ‘Babymassage’. Hun verslagje!

Samen met Colruyt Group Academy organiseert Dreambaby heel wat workshops en webinars op maat van toekomstige en jonge ouders. Je kan er rekenen op professionele begeleiding en praktische tips waar je ook achteraf thuis nog iets aan hebt. Bovendien kan je ook ervaringen uitwisselen met de andere deelnemers. Er zijn tal van boeiende thema’s: het slaapritme van je kleintje, samen fit met je kleintje, zwangerschapsyoga, technieken om je baby te dragen, EHBO, …

Wij vroegen aan mama’s Eline en Elke om zo’n workshop Babymassage uit te testen.

babymassage

Mama Eline:

‘Op zaterdag 5 februari kon ik dankzij Mama Baas deelnemen aan de workshop Babymassage. Daar had ik altijd al interesse in en ik wou dat sowieso graag eens uittesten met mijn kleintje.  

In een warme en rustige ruimte waren er acht verversingskussens opgesteld in een kring (ver genoeg uit elkaar zodat we ons mondmasker mochten uitdoen). Er werd voor elke mama en baby een pakje vochtige doekjes en een flesje olie van Zwitsal voorzien.

Eerst stelde de lesgeefster zichzelf voor en gaf ze wat algemene uitleg. Alles wat ze vertelde, staat ook een in boekje die we achteraf via mail kregen.

De lesgeefster heeft zelf vier kinderen en je merkte meteen dat ze veel ervaring heeft met massage bij baby’s. Ze gaf op een rustige en aangename manier uitleg en toonde alle technieken voor op een pop. We hadden de keuze om eerst te kijken en dan bij de tweede ‘ronde’ mee te doen of om meteen zelf mee te doen.

Ze stond steeds open voor vragen en was heel begripvol wanneer er een kindje huilde. Ze benadrukte dat het bij het masseren gaat om het luisteren naar je baby en doen wat goed voelt voor jezelf en je kleintje.

Als afsluiter werden alle massagetechnieken nog eens na elkaar overlopen en kregen we een goodiebag. Mijn zoontje en ik hebben allebei enorm genoten van deze workshop!’

Mama Elke:  

‘Ik mocht samen met mijn zoontje Odin (6 weken) genieten van de workshop babymassage.

Wat ik kan vertellen over mijn ervaringen? Ik vond het echt heel leuk om te doen. Ook mijn zoontje genoot er van: hij lachte mooi, maakte geluidjes maar keek ook alert naar alles rond hem. 

De lesgeefster was een lieve vrouw. Ze legde alles goed uit en toonde de massagetechnieken voor op een pop, wat wel handig was. Ik vond het ook leuk om andere mama's te zien met hun kindje. 

babymassage
babymassage

Ik geef mijn zoontje sowieso al dagelijks een korte massage met lichaamsmelk en geniet altijd van dat moment.  Nu kan ik er een echt activiteitje van maken; ik kijk er al naar uit om hem morgen na zijn badje een volledige babymassage te geven. 

Het was heel leerrijk en ik kan zeker tips meenemen, ook op werkvlak. Heel fijn dat ik hier aan mocht deelnemen, ik zal zeker eens bekijken welke workshops er nog worden gegeven!’  

Meer info over de workshops vind je hier. Nog een kleine tip: als je je geboortelijst bij Dreambaby legt, dan krijg je via de Baby Bonus 30% korting op een workshop naar keuze! 

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Dreambaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.