4438fi.jpg

Voornemens voor 2017: meer samsonseks, minder momshaming

23/12/2016

Zo vlak voor we traditiegetrouw mooie wensen op onze wall posten, toch nog even dit: samsonseks (lees hier) is hét woord van het jaar geworden en was op een bepaald moment alomtegenwoordig. Maar een term die benoemt wat ik veel meer heb zien passeren in 2016 is 'mom shaming'.

 

Verdraagzaamheid en respect voor elkaar

Mom shaming betekent dat je een andere mama naar beneden haalt. Omdat ze wel of niet voor borstvoeding kiest. Omdat ze beslist alleen voor een kind te gaan. Omdat ze veel werkt of net heel weinig. Kortom, omdat deze mama keuzes maakt die niet stroken met je eigen opvattingen over wat het betekent om een goede mama te zijn.

Oh en we doen allemaal wel eens mee hoor. Roddelen, kritiek geven...De commentaren die ik soms lees op het internet gaan echt ver. De goedbedoelde maar harde opmerkingen die mensen maken kwetsen al eens. Waarom moet dat toch? We hoeven niet overeen te komen, maar de manier waarop we onze mening delen kan toch veel vriendelijker? Maken we niet elk onze keuzes om redenen die we zelf gegrond vinden?

Volgens mij hebben we het nu meer nodig dan ooit: verdraagzaamheid en respect voor elkaar. Dus dat wens ik jullie dan ook voor 2017.