Vraag/antwoord: Mijn baby wil geen flesjesvoeding. Wat moet ik doen?

  • door Mamabaas

‘Mijn kleintje is vijf maanden en een half. Op zeven maanden moet ik terug gaan werken. Ik ben sinds vorige week overgeschakeld op flesjesvoeding afwisselend met borstvoeding om geleidelijk aan af te bouwen. Hij krijgt nu enkel 's ochtends en 's avonds nog borstvoeding. Toch wil hij niet drinken van de flesjesvoeding.

‘Mijn kleintje is vijf maanden en een half. Op zeven maanden moet ik terug gaan werken. Ik ben sinds vorige week overgeschakeld op flesjesvoeding afwisselend met borstvoeding om geleidelijk aan af te bouwen. Hij krijgt nu enkel 's ochtends en 's avonds nog borstvoeding. Toch wil hij niet drinken van de flesjesvoeding. Hij sabbelt op de speen in plaats van te zuigen. Ik ben voor de voeding 's middags al overgeschakeld op groentepap, zodat hij toch iets binnen heeft, maar wat moet ik doen verder? Hij huilt, omdat hij honger heeft.’

Antwoord: Borstvoeding blijven geven als laatste optie

Is het probleem dat hij de kunstvoeding niet wil of dat hij de fles niet wil? Ik denk dat je dat eerst eens moet uitvissen. Als hij het flesje wel wil met moedermelk, is het ook een optie om op het werk af te kolven, hiervoor krijg je bij wet vastgelegde afkolfpauzes.

Is dit niet het geval kan je mijn advies dat op Mama Baas staat over fles weigeren lezen en toepassen: Wat als je baby de fles weigert

Je hebt nog 1,5 maand. Het kan dus goed zijn dat hij binnen 1,5 maand wel een flesje wil. Je kunt blijven proberen, maar overstuur maken is geen goed idee. De borst geven  is nu de enige optie die overblijft, hij moet uiteraard wel aan zijn voeding komen en vaste voeding geeft op deze leeftijd nog niet zo veel voedingsstoffen. Als niets een oplossing geeft, zou ik dus zeker adviseren om het afbouwen van de borstvoeding te staken en dit opnieuw te proberen binnen 1,5 maand. Veel succes!