6741fi.jpg

Wat doe je met je ‘oude’ kinderspulletjes?

11/05/2020

Het is lente, bij uitstek hét moment om eens grote schoonmaak te houden en te 'ontspullen'. Zeker in tijden van lockdown gaan mensen massaal aan de slag om kinderkasten, babyspulletjes en speelgoed onder handen te nemen. Heb jij ook een zolder vol kinderspulletjes die je niet meer nodig hebt, en waarvan je niet meteen weet wat je ermee moet aanvangen? Misschien kan je er nog wel een centje aan verdienen en opzij zetten voor later

Spulletjes die echt versleten of kapot zijn, die gooi je natuurlijk weg. Maar veel baby- en kindergerief kan makkelijk nog een rondje mee. Die kleintjes groeien zo snel, dat ze nauwelijks de kans krijgen hun kleertjes te verslijten. En de periode waarin je een buggy, park, babybadje of kinderspeelgoed kan gebruiken is vaak beperkt. Het zou dan ook zonde zijn om die zomaar weg te gooien.

Heb je er daarom al eens aan gedacht om die spulletjes te verkopen? Er zijn heel veel verschillende manieren waarop dat kan. Online via Facebook of websites zoals Vinted, in een tweedehandswinkel, op een rommelmarkt of tweedehandsbeurs, op een garage sale, … Opties genoeg!

Toegegeven, er kruipt wel wat werk in. Selecteren wat je nog wil houden en wat je wil verkopen, een prijs bepalen, eventueel foto’s nemen, … Anderzijds zijn er niets dan voordelen:

  1. Je hebt minder ‘rommel’ in huis, en dat zorgt voor meer rust in je hoofd.
  2. Je helpt de natuur een handje door je spullen een tweede leven te geven: veel ecologischer dan zomaar weg te gooien.
  3. Je maakt een andere mama blij doordat zij leuke spulletjes kan scoren aan een mooi prijsje.
  4. En vooral: je houdt er zelf nog iets aan over. Want zelfs al vraag je kleine prijsjes, alles samen loopt dat bedrag al snel aardig op. Laat ons eerlijk zijn, die babyuitzet, die kinderkleertjes, het speelgoed, …: het heeft allemaal een flinke duit gekost, dus dan is het heel fijn als je daar nog een stukje van kan recupereren, toch?

Wat je met die opbrengst dan kan doen?  Sparen voor je kind(eren)! Het lijkt misschien een verwaarloosbaar bedrag, maar bekijk het zo: als je elke keer dat je kleertjes, speelgoed of andere kinderspullen verkoopt (een deel van) die centjes opzijzet, dan heb je na een aantal jaren als een fiks bedrag bij elkaar gespaard. En zo’n duwtje in de rug is altijd mooi meegenomen, niet?

Yongo is zo'n handige manier om te sparen voor je kinderen, zowel voor de toekomst op langere termijn als voor een projectje op kortere termijn. Zo weet je ook meteen waar je met dat extra centje precies naartoe moet nadat je iets verkocht hebt ;-).

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Yongo -  individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21), Yongo Star (tak 23) en Yongo Dreams (tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance, worden eventueel verkocht door je tussenpersoon en zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, informatiedocumenten en beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten m.b.t. de producten, kan je terecht bij Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel. Als de oplossing die wij voorstellen geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman.as - tel. 02 547 58 71), Meeussquare 35, 1000 Brussel. AG Insurance nv – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be. Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes