6288fi.jpg

Wat zijn de foutste geboortegeschenken?

5/11/2019

Een gebreid wollen kruippakje of somber schilderij voor in de babykamer gekregen als geboortegeschenk? Je bent niet alleen! Deze mama's vertellen wat voor onzin ze kregen bij de geboorte van hun baby. 

Lore, mama van twee jongens: ​

 • Een pyjama met roze konijntjes en bloemetjes. Mijn jongens moesten niet per se blauw dragen, maar dit vond ik wel heel erg girly-girly. 
 • Een setje met t-shirt en kort broekje voor een baby van 6 maanden, terwijl mijn baby in augustus was geboren (en hij dus 6 maanden was en dat setje kon dragen putje winter).

 

Vanessa, mama van twee jongens: 

 • Gebruikt speelgoed met een strik rond – volledig nog onder het stof en vergeeld
 • Gehaakt deken/ speelmat/ kledij … van oude mensen – volledig “fout” model – kleuren en met hun geur in ;-))) Op zich leuk en lief maar oh zo lelijk… je kan zeggen “old” is terug in.. Yeah right ;-))

 

Tina, mama van een jongen en een meisje: 

 • Ik kreeg een close-up foto van mijn kind … in ’t groot geprint … op een tv-dekentje. Ai caramba

 

Katleen, mama van twee dochters 

 • Ik kreeg een schilderijtje met daarop de naam en geboortedatum van mijn dochtertje. Creatief en lief, dat wel. Alleen was het de verkeerde datum…

 

Stien en Louis, ouders van twee zonen en een dochter

 • Na de geboorte van ons derde kindje, kregen we van vrienden een pakje condooms cadeau. Dat was natuurlijk als grap bedoeld, maar ik vond het wat misplaatst omdat ze wisten hoeveel moeite we gehad hebben om drie kinderen te krijgen. 

 

Lindsey, mama van een dochter

 • Ik kreeg van een vriendin een doosje met haar gebruikte, wasbare borstcompressen en een restje zalf tegen tepelkloven. Lief dat ze dit aan mij gaf, maar wel een beetje mager als (enige) geboortegeschenk. 

 

​Suzanne, mama van drie kinderen

 • Iemand gaf me één washandje cadeau. Toen ik een tijdje later naar de supermarkt ging, zag ik dat dat washandje gratis bij een doos wasverzachter zat. :-) 

 

Hayley, mama van een zoontje

 • Ik kreeg 5 pampertaarten cadeau. En iedereen bleef maar zeggen dat ze dat zo'n origineel cadeau vonden. :-) 
 • Van mijn schoonouders kregen we een rookmelder cadeau. Goed bedoeld, maar ik moest me wel inhouden om niet te beginnen lachen toen ik dat pakje opendeed: een rookmelder als kraamcadeau? Are you kidding me?? 
 • Mijn tante gaf een paar schoenen cadeau, maat 30!! Nou, over enkele jaren zal het wel passen, zeker? :-) 
cadeautje openmaken

Dat kan beter!

Wil jij ook een hoop knuffelberen, te kleine kleren en andere nutteloze cadeaus vermijden? Open dan een Yongo Dreams als pamperrekening! Een bedje of een wandelwagen nodig? Nodig familie en vrienden uit en deel je verlanglijstje met hen. Zo kunnen ze eenvoudig een centje storten voor je baby. Iedereen is direct op de hoogte en kan je helpen sparen om zo het allerbeste te voorzien voor jouw kleine schat! Bij gebrek aan inspiratie? Ontdek de favoriete geschenken van ouders!

Zodra je een account hebt aangemaakt voor je kindje, kan je ook op langere termijn sparen of beleggen, door een Yongo Moon (sparen) of een Yongo Star (beleggen) toe te voegen. De ideale manier om de financiële toekomst van je kind voor te bereiden!

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

 

Yongo -  individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21), Yongo Star (tak 23) en Yongo Dreams (tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance, worden eventueel verkocht door je tussenpersoon en zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, informatiedocumenten en beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten m.b.t. de producten, kan je terecht bij Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel. Als de oplossing die wij voorstellen geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman.as - tel. 02 547 58 71), Meeussquare 35, 1000 Brussel. AG Insurance nv – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be. Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel