6407fi.jpg

Wij Tijd: Koesterkansen voor ouder en kind

30/10/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

In deze tijden is het als ouder nog meer dan anders een echte strijd om werk, opvoeding en eventuele vrije tijd te combineren. Voor wie thuis werkt is er dan wel meer ‘tijd’ met de kinderen, maar daarin moet er zóveel gebeuren … En voor wie vakantie heeft is het niet altijd gemakkelijk om die op een leuke manier in te vullen, nu zowat alle mogelijke uitstapjes zijn weggevallen. 

Koestermomenten

Het zijn nochtans de kleine momentjes die koesterkansen bieden voor ouders en kinderen, en het zijn net die momentjes die we de rest van ons leven meedragen. Als je aan jongeren vraagt wat ze onthouden hebben uit hun kindertijd, dan omschrijven ze kleine alledaagse momenten en dingen. Grote reizen, cadeaus of speciale uitstappen duiken pas op vanaf de derde plaats in het lijstje.

Die kleine alledaagse momentjes bieden dus heel wat kansen voor échte quality time, voor familietijd / samentijd of ‘koestermomenten’. En laat dat net het soort momenten zijn waar we in deze tijden héél hard nood aan hebben. 

Inspiratie

Het boek ‘WIJ-tijd: koesterkansen voor ouder en kind’ brengt inspirerende tips om die koestertijd in te vullen. Björn Accoe, creatief directeur en oprichter van Idee Kids, verzamelde 250 suggesties, ingedeeld in 50 verschillende thema’s. Het is een bonte mix van speelsheid, creativiteit en humor geworden, en tegelijk een zoektocht naar zingeving. Wat doen we met onze tijd, en wat kunnen we voor elkaar betekenen?

Het is het perfecte boek om in te bladeren en elke keer weer een ander ideetje op te pikken en te integreren. Je laten inspireren, daar gaat het om. De ene keer door van een klusje een leuk moment samen te maken, de andere keer door samen te knutselen en nog een andere keer door samen te filosoferen.

Bovendien laat het boek je ook even stilstaan. Het maakt je bewust van hoeveel kansen er zijn voor koestermomenten met je kroost, óók wanneer je 'in je kot moet blijven', als je er maar oog voor hebt. Het ideale boek om je nu te laten inspieren dus. Want ons focussen op schoonheid, verbinding en zingeving is nu belangrijker dan ooit. 

Wij Tijd

Meer lezen

Je vindt alle info over het boek hier terug.