mama werkt op computer met dochter naast haar

16 geweldige complimenten van kinderen voor hun ouders

19/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Kinderen kunnen je overladen met liefde. En haast tegelijk kunnen ze je weer met de voeten op de grond zetten met enkele welgemikte complimenten. Een paar van die geweldige pluimen op mama’s of papa’s hoed lees je hier.

Om te beginnen een kleine nuancering: uiteraard zijn de uitspraken van je kleintjes niet bedoeld om je te kwetsen. En hun onschuldige eerlijkheid is vaak vertederend. Op die paar keren na dat ze nogal een klets in je gezicht zijn natuurlijk ;-).

"Mijn zoontje van 3 zei onlangs uit het niets toen we aan het spelen waren: 'Mama, je bent zo mooi!' Ik zei: 'Oh, bedankt maatje!' En toen antwoordde hij: 'Je lijkt op Olaf' (de sneeuwpop uit 'Frozen')."

- Mary A.

"Tijdens de COVID-pandemie vroeg onze buurman aan mijn toen 5-jarige hoe zijn leerkracht was. Hij zei: "Mijn leraar op school is heel goed. Mijn thuisleerkracht is niet zo goed. Ik was zijn thuisleerkracht."

- Sarah J.

"Nadat ik mijn broek achterstevoren had aangetrokken, lachte ik om mezelf en zei ik tegen mijn toen 5-jarige: 'Kijk eens hoe dom!'. Mijn kind reageerde op een nogal geërgerde toon: 'En jij bent de baas!?!’.”

- My Life Is The Pitts Family

"Ik haalde mijn dochter van 5 op van de kleuterschool. Ze zei tegen me: 'Ik heb vandaag iets voor je gemaakt op school. En ik had gelijk! Je hebt wel grijs haar!’.”

- Maddie D.

"Toen mijn zoon 3,5 jaar was, nam ik hem mee naar een waterpark voor een dag, alleen hij en ik. Het was toevallig die tijd van de maand voor mij en ik probeerde discreet dingen te doen in het toilethokje waar we allebei zaten. Hij merkte het niet alleen op, maar vroeg me ook luidkeels en herhaaldelijk of ik 'bloedde omdat mijn penis was afgebroken'. Er klonk veel, maar gelukkig medelevend gelach in dat toilet!"

- Heather B.

"Terwijl ik me op mijn kamer aan het omkleden was (en dus naakt was), begon mijn dochter te zingen: 'Mama heeft een grote witte kont!' Wat, zoals je je kan voorstellen, precies was wat ik op dat moment wilde horen. Op zulke momenten probeer ik te reageren met iets positiefs of neutraals (bijvoorbeeld: 'Ach, zo zijn lichamen nu eenmaal, ieders lichaam is anders'), maar vanbinnen dacht ik: 'Wauw, schat, je weet wel hoe je een meisje een goed gevoel over haar uiterlijk moet geven. Dat gezegd zijn, vind ik het geweldig hoe dat soort observaties - als ze van kinderen komen - geen oordeel verbergen; ze benoemen gewoon wat hen opvalt aan onze volwassen lichamen als ze ernaar kijken."

- Mary Catherine Starr van @momlife_comics (Instagram)

"Ik vroeg mijn zoon hoe oud hij denkt dat ik ben. Hij zei 5000. De grijze haren zullen wel te zien zijn."

- Monique M.

"Ik zat in mijn favoriete stoel op een rustig moment tussen de klusjes door toen ik mijn lieve dochter in zichzelf neuriënd op een rechthoekig Legoblokje zag tikken. Toen ik haar vroeg wat ze aan het doen was, zei ze simpelweg: 'Net als jij zijn, mam: Sms'en, sms'en, sms'en!'

- CJ Kelsey

"Als werkende moeder is de avondrush en het eten maken meestal een gekkenhuis. Met als gevolg dat wat er op het bord belandt niet altijd volledig geslaagd is. Dat werd nog eens versterkt door mijn 10-jarige toen ze aankondigde dat haar favoriete saus mijn 'saus met de klontjes erin' was."

- Laura P.

"Ik kreeg eens een nieuwe tas, tweedehands en heel ‘boho chic’. Ik vroeg mijn oudste dochter of ze hem mooi vond. Ze zei: 'Ik wel. Het is heel erg jou; oud en versleten, maar op een goede manier.'"

- Kristin C.

"Ik was op bezoek bij vrienden thuis met mijn 5-jarige zoon Owen en ze hadden wat snacks op tafel gezet. Ik pakte een koekje en Owen zei snel tegen me: 'Mama, niet alle koekjes opeten, oké?' Dus ik antwoordde: ‘Dit is pas mijn eerste’. Waarop Owen: 'Thuis eet je altijd alle koekjes op.' Iedereen lachte, maar ik zorgde ervoor dat ik die dag niet alle koekjes opat."

- Debbie Tung

"Hoe oud was je toen de Titanic zonk, mam?!?"

- Buffy R.

"Ik was aan mijn neefje van 7 aan het uitleggen hoe ik mijn kinderen vraag om eerst hun eiwitten en groenten te eten, zodat ze evenwichtige voeding hebben. Mijn neefje: 'Ik weet niet waar je het over hebt'. Waarop mijn zoon zegt: 'Maak je geen zorgen, niemand weet waar ze het over heeft’.”

- Drea Z.

"Ik ben onlangs begonnen met meer beweging en ik let op wat ik eet. Ik ben een beetje afgevallen en mijn vrouw zei dat ik er slank uitzag. Ik voelde me ongeveer vijf seconden geweldig over mezelf en toen kwam mijn 3-jarige dochter ertussen. Papa, je hebt nog altijd een grote, harige buik. Eerlijkheid om me met beide voeten op de grond te houden!"

- Aaron Martin van @stayathomedad (Instagram)

"Mijn zoon vroeg me of ik make-up op had en toen ik ja zei, zei hij: 'Nou, je hebt meer nodig.'"

- Lindsey B.

"In een openbaar toilet: 'Mama, waarom bedekken jouw billen de hele wc-bril en die van mij niet?'."

- Jana A.

 

Bron: Huffington Post

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes