kindje skiën met Intersoc

Op skivakantie met kleuters: 12 tips

10/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Eens de herfst zijn intrede heeft gedaan, gaan de gedachten ook al snel naar de wintermaanden. En … sneeuw. Ben je gek op de bergen en vooral de besneeuwde skipistes, maar twijfel je om te gaan skiën met kleine kindjes? Niet nodig, want ook met de allerkleinsten kan je perfect een vakantie op de skilatten plannen. Enkele tips voor een geslaagde wintervakantie met kleuters.

1. Ga skiën buiten de schoolvakanties

Overvolle skipistes zijn moeilijk te vermijden als je op wintertrip gaat tijdens de traditionele vakantieperiodes. Maar zijn je kindjes jonger dan zes jaar? Profiteer er dan van om te gaan skiën met het gezin buiten de schoolvakanties.

Het bespaart je geld, want je gaat niet tijdens het hoogseizoen. De weg naar het skigebied is kalmer. En ook op de skipistes en aan de liften – geen getaffel en geduw in een drukke wachtrij – is het vaak een pak rustiger.

Met de Oekkie-vakanties van Intersoc kan je zo buiten de vrije schooldagen goedkoper naar de bergen. Kinderen tot en met zes jaar verblijven zelfs gratis en zelf betaal je ook veel minder. Jij glijdt zonder zorgen de pistes af en gedreven monitoren leren je kindjes de kneepjes van het skivak of vermaken de allerkleinsten in de kinderclub.

2. Denk aan kinderopvang

Laat je niet afschrikken omdat (een van je) kindje(s) nog geen drie jaar is en dus te jong is om op de latten te staan. Kies gewoon een organisatie of vakantie waar ook kinderopvang voorzien is voor de allerjongsten.

Terwijl jij en je oudste kindje(s) pret beleven op de skipiste, speelt je jongste bengel met evenveel plezier in de opvang. Intersoc voorziet op de Oekkie-vakanties opvang voor je kroost vanaf drie maanden.

3. Kies een kindvriendelijk skigebied uit

Je kiest het best een skigebied dat rekening houdt of kan houden met kinderen. Dat wil zeggen: een gebied met kinderpistes en voldoende ‘makkelijke’ of gezinsvriendelijke afdalingen.

Kijk ook naar animatiemogelijkheden voor na het skiën, een sleepiste of schaatsbaan of andere fijne activiteiten die kinderen aanspreken. Jij staat misschien graag van ’s ochtends tot ’s avonds op de piste, maar kinderen hebben vaak meer nood aan afwisseling (en wat skirust).

4. Huur te plaatse je skimateriaal

Op vakantie gaan met kinderen is al een halve volksverhuizing. Als je daar nog eens skimateriaal moet bijnemen … Doe jezelf een plezier en huur voor je kindjes het nodige materiaal gewoon ter plekke.

Wist je dat Intersoc heel veel materiaal voor kinderen heeft in de hotels? Superhandig. En niet alleen skigerief, maar ook verzorgingskussens, kinderbedjes, een babybad en kinderstoelen. De verzorgingsruimte met microgolf en koelkast is 24 uur per dag open. En op elke verdieping staan pampercontainers. Buggy of draagzak nodig? Die kan je in elk hotel voor een zacht prijsje huren.

5. Duffel warm in

Voorkom dat je kindje het koud krijgt tijdens het skiën. Dan is het plezier voor zo’n kleintje er snel af – voor volwassenen is dat ook wel zo trouwens. Laagjes, laagjes, laagjes, dat is de boodschap.

Het liefst start je met een thermolaag (kies zeker voor kwalitatieve kledij, want het is de basis om het lichaam warm te houden), dan een fleecelaag en ten slotte een water- en windafstotende buitenlaag (skibroek en -jas).

Kinderen belanden doorgaans meer in de sneeuw dan jijzelf. En daarbij zijn hun handschoenen vaak de eerst ‘slachtoffers’. Eens er sneeuw in de handschoenen zit, worden ze vanbinnen vochtig en koud. Zorg dus zeker voor een extra paar handschoenen! Een reservebroek of jas is vaak ook geen overbodige luxe.

Wat de outfit betreft, voorzie je ook altijd een goede zonne/skibril. En een leuke hoes voor rond de helm is meestal een winner.

6. Jong geleerd

Vanaf drie jaar kan je kindje op de latten staan. Doe jezelf een plezier en laat het aanleren over aan een ski-instructeur. Ook al kan je zelf heel goed skiën, je hebt waarschijnlijk geen opleiding tot skilera(a)r(es) gekregen.

Bij een professional is je kindje in goede handen. En jij kan dan zorgeloos genieten van de tijd op de pistes.

7. Go slow

Gaan skiën met kinderen? Dat is vooral het tempo een stuk naar beneden halen. Zonder kinderen ben/was je misschien gewoon om ’s ochtends bij het openen van de liften al klaar te staan, maar met je kroost erbij is dat geen optie. Alleen al omdat de meeste skilessen pas starten tussen 9u30 en 10 uur. Weet dat je ook niet als allerlaatste de piste zal afzoeven, want de skiles eindigt rond 15 uur.

Planvoldoende tijd in voor jullie ochtendritueel op skivakantie. Sta tijdig op en voorzie genoeg ruimte voor een goed ontbijt en de het aankleden van je kinderen. Als je dat zonder stress kan doen, is de dag al meteen fijn begonnen. Het is tenslotte vakantie he.

De après-ski en het avondmaal zullen ook wat vroeger starten. Maar daardoor heb je wel nog wat meer me/us-time eens de kindjes in bed liggen. Tenzij je zelf ook uitgeteld bent na een dag in de gezonde berglucht natuurlijk.

8. Logeer dicht bij de piste

Houd er rekening mee dat een hele dag skiën voor kleine kinderen best vermoeiend is. Na enkele uren op de latten hebben ze totáál geen zin meer om nog ver te stappen of in de auto richting het dal te kruipen. En jij zal ook weinig enthousiast sleuren met al het skimateriaal en hier en daar een kind op de rug.

De oplossing: kies een hotel of appartement dat dicht bij de skipistes ligt. Gewoon de deur openen, skibotten uitgooien en thuiskomen.

9. Neem snacks mee

Voorzie voldoende snacks voor overdag. Skiën kost wel wat energie. En hangry kindjes … dat wil je liever niet.

10. Zorg ook voor andere sneeuwpret

Neem de tijd om naast het skiën ook andere leuke dingen te doen in de bergen. Denk aan sleeën – neem zeker de ‘poepslee’ mee – een sneeuwman bouwen, een sneeuwballengevecht houden, een duik nemen in het zwembad …

Bij Intersoc kan je bijvoorbeeld verschillende soorten sleeën huren voor een kleine prijs. Kinderen hebben nood aan variatie.

11. Laat het koken aan een ander

Je bent de hele dag buiten, volop in beweging. Je kindjes ook. Logisch dat je ’s avonds nogal moe bent, gewoon een deugddoende douche wil nemen en geen zin meer hebt om achter het fornuis te kruipen. Dat hoeft ook niet.

Kies voor een logeerplek waar je gewoon je voeten onder tafel kan schuiven. En het liefst ook eentje waar ze voor de kinderen een aangepast menu kunnen serveren. Iedereen blij en geen maaltijdstress na een dag sneeuwplezier.

12. Geniet van us-time

Liggen de kinderen te knorren na een dagje skiën? Profiteer van die momenten en geniet van wat tijd voor jezelf of met je partner.

Als je met Intersoc weggaat, kan je met een gerust hart nog wat blijven hangen in de bar van je hotel dankzij de schoentjesdienst. Monitoren luisteren dan aan elke kamerdeur waarvoor een schoentje staat. Mama of papa toch (even) nodig? Dan krijg je meteen een seintje.

 

Ontdek de Oekkie-vakanties

skivakantie Intersoc

Zijn je kinderen nog niet schoolplichtig? Dan zij de Oekkie-vakanties van Intersoc (buiten de schoolvakanties) naar de bergen een aanrader. Je betaalt minder en geniet meer. Terwijl jij de berg komt afgestoven, staan enthousiaste monitoren klaar om je kleintjes te vermaken in de kinderclub of hen veilig te begeleiden op de piste.

De Oekkie-vakanties gaan naar bestemmingen als Bad Hofgastein (Oostenrijk), Flims (Zwitserland), Leysin (Zwitserland), Valmeinier 1800 (Frankrijk) en Zinal (Zwitserland).

De troeven van een Oekkie-vakantie:

 • Vanaf dat je kindje 3 jaar is, kan hij of zij skilessen volgen met Nederlandstalige ski-monitoren. Spelenderwijs maken zij kennis met het materiaal en de basistechnieken.
 • Je kinderen kunnen zich elke dag uitleven in de opvang, onder leiding van goed opgeleide Nederlandstalige monitoren:
  • Ukkieclub van 3 maanden tot en met 2 jaar
  • Pukkieclub van 3 tot en met 4 jaar
  • Miniclub van 5 tot en met 6 jaar
 • Ook ’s avonds is er animatie voorzien, zodat jij rustig kan genieten van je maaltijd.
 • Je kroost geniet van allerlei extra’s: après-ski in ’t klein, leuke animatiefilmpjes, af en toe een gezonde kinderapero, ‘Oekkiedrankjes’ in de kinderbar, lekkere vieruurtjes ... Het wordt een echte feestvakantie!
 • Jong en oud genieten van de onvergetelijke kindershow met Nellie & Cezar.
 • Er is altijd medische begeleiding aanwezig in het hotel. Zo hoef je met een ziek kind niet ver te lopen en word je snel geholpen.
 • Al deze troeven zijn inbegrepen in je verblijf. Alleen voor skilessen betaal je nog een toeslag.

 

Skiën tijdens de schoolvakanties

Kan je niet op reis gaan buiten de schoolvakanties? Intersoc organiseert ook skireizen die doorgaan tijdens de kerst-, krokus en paasvakantie.

 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Intersoc. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes