schommelen

Minder faalangst en meer zelfvertrouwen bij je kind

27/04/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

‘Talenten en vaardigheden waarmee we geboren zijn, zijn ons startpunt om verder te groeien, niet onze limiet.’ Wijze woorden van therapeute Ilse Vande Walle die te gast is in onze podcast van Mama Baas. Ze komt meer vertellen over de groeimindset: wat het is, het verschil met een fixed mindset, de voordelen, tips om deze mindset aan te leren en te stimuleren bij onze kinderen. 

Daarbij vertrekt ze vanuit het idee dat talenten zich kunnen ontwikkelen en veranderen. Ons brein is immers niet statisch, maar ontwikkelt zich een leven lang. Zo'n groeimindset - zo blijkt uit wetenschappelijk onderzoek - zorgt ervoor dat kinderen gemotiveerder zijn, fouten durven maken en meer zelfvertrouwen krijgen.

Als ouders hebben we een grote invloed op de mindset en ingesteldheid van onze kinderen. Ilse, zelf mama van 4, biedt tips en handvatten hoe je jouw kind kan helpen met deze denkwijze. Zo worden ze weerbaarder voor faalangst, staan ze over het algemeen positiever en met meer flexibiliteit in het leven.

Succes draait nauwelijks om hoe slim je bent. Het is veel belangrijker om vertrouwen te hebben in je eigen kunnen en te weten dat je door oefening kunt groeien. In onze hedendaagse resultaatgerichte maatschappij is het niet altijd gemakkelijk om te accepteren dat je niet even goed bent in iets als een vriendje of vriendinnetje. Ook over dit onderwerp biedt Ilse tips om hiermee om te gaan en te kunnen groeien, ondanks dat jouw kind er meer moeite in moet steken.

In de podcast horen we hoe ook jij samen met je kind vanuit groei kunt leren denken. Zo help je je kind om stap voor stap het beste uit zichzelf te halen!

Je kan de podcast hier beluisteren. 

Deze podcast kunnen we gratis aanbieden dankzij onze sponsor Duplo. Elk kind begint klein, ook in het spelen. Toch kunnen jonge kindjes al grote stappen zetten. LEGO DUPLO gelooft rotsvast dat leuk speelgoed daarbij helpt. Om een sterke basis te bouwen voor de vaardigheden die ze nodig hebben voor een GROTE eerste stap in het leven. En dat met speelsets rond toffe thema’s, fijne personages en kleurrijke stenen, waarmee je guitige spruit op een speelse manier zelfvertrouwen, doorzettingsvermogen en de nodige zelfexpressie ontwikkelt. Kleine stapjes voor een GROOTSE start. Ontdek het DUPLO speelgoed voor de allerjongsten op www.lego.com/duplo

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes