7606fi.jpg

Het is echt niet fijn om zo vaak opmerkingen te krijgen omdat onze zoon kleiner is dan gemiddeld

21/11/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Mensen die oordelen over het uiterlijk van een kindje, dat is helemaal niet oké. Heel vaak gaat het dan over een onderwerp dat voor de hand ligt: dun of dik. Maar ook opmerkingen over klein – groot kunnen echt vervelend zijn. Als je zelf kinderen hebt die gemiddeld zijn, sta je er niet bij stil dat kleiner (of groter) zijn dan gemiddeld ook niet altijd fijn is.

Ons zoontje zit in het lager onderwijs en ja, hij groeit niet zo snel en is een pak kleiner dan al zijn vriendjes in de klas. Zó vaak moeten wij opmerkingen van ouders horen en dat doet ons als ouders best wat pijn.

Want er is helemaal geen probleem: hij is echt onwaarschijnlijk weinig ziek, en doet het bijzonder goed in de klas.

Enkele jaren terug kregen we zó vaak opmerkingen, allemaal misschien grappig en luchtig bedoeld, dat we ineens begonnen twijfelen of er iets mis was. We gingen naar de kinderarts voor enkele testen, en zij besloot: “Mama, hij is zo gezond als een vis. Wees blij, en laat het nu zelf ook los!”

En dat proberen we, maar nog steeds vinden sommige mama’s het kunnen om luidop opmerkingen te geven “Maar zie toch, wat een verschil.”

Wij proberen die reacties te relativeren, maar hij hoort ze natuurlijk ook. Op vandaag merken we niet dat hij het zich aantrekt, maar wat als dat verandert? Zeker omdat het middelbaar dichterbij komt en de puberteit er bijna aankomt. 

Bovendien horen hun eigen kinderen het ook.
Welk voorbeeld geef je dan als ouder? :-(

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes