Kinderen schilderen eieren pasen

Ontdek de allerleukste activiteiten voor tijdens de paasvakantie

30/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Paasvakantie! Misschien hebben jullie een fijne reis gepland? Dat wordt genieten. Maar ook wie de paastijd thuis doorbrengt, kan er iets plezants van maken. Zit je als thuisblijver wat met de handen in het haar qua kinderentertainment? Geen nood, wij hebben wel een paar tips voor leuke activiteiten.

1. Uitdagend eitjes rapen

Het is nu eenmaal Pasen. Dus daar horen (chocolade of suikeren) eitjes bij. De zoektocht naar die lekkernij is al de helft van het plezier. Maar je kan het nog wat uitdagender maken als je wil.

Maak er een heuse schattenjacht van op Pasen. Verstop aanwijzingen waardoor je kinderen de eitjes (en misschien een klein extra paascadeautje) kunnen vinden. Voel je de creativiteit enorm opborrelen? Maak er dan een geweldige schatkaart bij!

De zoektocht en het oppeuzelen van die lekkere paaseitjes zijn tegelijk kleine leermomenten, want je kind leert geduld te hebben. Iets wat ook van pas kan komen in je verdere financiële opvoeding – zonder dat je kind dat doorheeft – want ook sparen is een kwestie van geduld oefenen.

Tip: geven grootouders, peter en/of meter … je kindje graag een paascadeau of -centje? Gebruik Yongo. Dan kan je familie zelf kiezen hoeveel ze bijdragen aan een cadeau en hoeveel ze opzij willen zetten voor later.

2. Knutselen op je paasbest

Je kan ook eieren knutselen om het huis wat meer de paassfeer te brengen. Zo voelen de klokken en de paashaas zich meteen thuis wanneer ze hun lading komen leveren.

Heb je al eens geprobeerd om uitgeblazen eieren te schilderen? Natuurlijk kan je eitjes ook kleuren als ze nog vol zijn, maar als je ze uitblaast kun je ze voor eeuwig en altijd bewaren.

Zo doe je het:

Materiaal: witte eieren – satéstokje – dikke naald of scherp mes – kom

Maken:

 1. Prik aan de boven- en onderkant van het ei een gaatje. Het gat aan de onderkant (minst spitse kant) kan je eventueel wat groter maken door er een satéprikker doorheen te steken. Zo kan je meteen ook de eidooier binnenin doorprikken, dan gaat het uitblazen gemakkelijker.
 2. Blaas het ei er door een gaatje uit en vang het op in een kom (omeletje, iemand?).
 3. Spoel het lege ei grondig schoon met lauw water en blaas dat ook weer uit het ei.
 4. Laat de eieren een nachtje drogen.
 5. Daarna zijn ze klaar om te versieren.

Maar je kan ook aan de slag gaan met zoutdeeg en allerlei paasfiguurtjes maken.

Aan de slag met zoutdeeg:

Materiaal: 3 kopjes bloem – 1 kopje zout – 1 theelepel olie – 1 kopje water – kom – vormpjes

Maken:

 1. Meng de bloem en het zout in een kom. Voeg er de theelepel olie aan toe. Die zorgt ervoor dat het deeg minder snel zal scheuren. Gebruik niet te veel olie, want dan zal het deeg niet goed drogen. Voeg beetje bij beetje het water toe en kneed het deeg met je handen.
 2. Steek vormpjes uit of gebruik gewoon je fantasie en maak de leukste creaties!
 3. Bak de vormpjes één tot drie uur in een oven van 100 °C of laat ze een dag drogen op de verwarming. De droogtijd hangt af van de dikte van de figuurtjes.
 4. Nadien kan je, als je dat wil, de figuurtjes schilderen met verf of vernis. Je kan het zoutdeeg ook kleuren met kleurstof voor voeding.

3. De magische paashaas

Nog een fijn knutselidee: maak een magisch konijn. Of beter: een magische paashaas.

magisch konijn knutselen

Aan de slag:

Materiaal:

- wit en zwart papier

- een wc-rolletje

- een schaar

- een potlood of pen

- zwarte verf en een penseel

- lijm

-een satéstokje

- washitape

Maken:

 1. Teken een konijnenkop op het witte papier en knip uit. Geen zin om te tekenen? Je kan ook een afbeelding opzoeken op het internet. Let op: het kopje van het konijn moet kleiner zijn dan de diameter van het wc-rolletje, anders zit het vast en wordt het toveren moeilijk.
 2. Schilder het wc-rolletje zwart. Je kan het rolletje eventueel een beetje korter knippen.
 3. Knip een cirkel uit het zwarte papier (een beetje groter dan het wcrolletje). Je kan hiervoor een glas gebruiken. Prik in het midden van de cirkel een gaatje. Plak het wc-rolletje vast op de cirkel.
 4. Neem een satéstokje en plak met tape je konijn aan het stokje. Steek het stokje door het gat en beweeg je hand op en neer. Piep, zo tover je een konijn! 

4. Omgekeerd verstoppertje

Verstoppertje is een onverslijtbare klassieker. Maar ken je omgekeerd verstoppertje al? Dat gaat zo: één persoon verstopt zich. Alle andere tellen af. Als je de verstopper gevonden hebt, ga je er stilletjes bij zitten, zonder dat de anderen je zien. Ga zo door. De laatste die de verstoppers vindt, verliest.

5. Blinddoekspel

Blinddoek je kind en laat hem of haar proberen geluiden te herkennen. Of geef je kind een voorwerp in handen en laat het raden wat het is. Niet piepen!

6. Blotevoetenpad

Is het ook altijd zo’n strijd om je kind schoenen te laten aantrekken – over kleren zwijgen we maar. Wel, voor het volgende spelletje hoeft dat nu eens niet! Leg een blotevoetenpad aan. Vul een bak met rijst, een met zand, weer een andere met steentjes, water of spaghetti en je eigen blotevoetenpad is klaar!

Als het slecht weer is, kun je de hele boel ook naar binnen verhuizen. Denk dan bijvoorbeeld ook aan watten, een kokosmat, kersenpitkussentjes of een telraam voor onder je voeten.

7. Schaduwtekenen

Mooi weer? Hop, naar buiten! Neem een gekke pose aan en teken elkaars schaduw over met stoepkrijt. Wel stil blijven staan!

8. Originele foto’s

Foto’s maken? Dat kan zelfs het kleinste kind. Maak er enkele super originele! Teken een achtergrond op de straat of op je terras. Laat je kind een leuke pose aannemen en… klik!

 • Singing in the rain: met een paraplu en regenwolken van krijt op de grond en een kleurig regenjasje en dito laarzen voor je kind.
 • Superman: wikkel een cape (of deken) rond je kind en laat hem of haar een superheldenpose aannemen boven een indrukwekkende skyline.

9. Minigolf in de tuin

Speel minigolf in je eigen tuin! Ringmappen. Kartonnen kaasdoosjes. Lege – daar heb je ze weer – toiletrolletjes. Plastic potjes. Werkloze bloempotten. Stoelen op een rij, die als tunnel dienen. Lege kokers van stapelchips (geen dank voor dat excuus om de doos leeg te eten).

Als het een hellend vlak of een gaatje heeft, kun je het gebruiken. Dan rest je enkel nog een (golf)stok en een balletje te zoeken en een hole-in-one te slaan!

10. Keitje kuiltje

spel keitje kuiltje

Graaf vier achter elkaar liggende kuiltjes. Elke speler zoekt vier keitjes. Wie gooit zijn keitjes allemaal in een ‘goal’? Extra punten zijn er voor wie zijn steentje in elk kuiltje kan mikken!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Yongo -  individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21), Yongo Star (tak 23). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance, worden eventueel verkocht door je tussenpersoon en zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, essentiële informatiedocumenten en beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten m.b.t. de producten, kan je terecht bij Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel. Als de oplossing die wij voorstellen geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman.as - tel. 02 547 58 71), Meeussquare 35, 1000 Brussel. AG Insurance nv – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.beBelgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes