3819fi.jpg

5 redenen waarom je dit gratis spelletje in huis moet halen!

18/05/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

OZ geeft ons de kans om superveel exemplaren van dit leuke kaartspelletje weg te schenken. Het enige wat je daarvoor moet doen, is surfen naar oz.be/kaartspel en je krijgt een gratis spelletje opgestuurd. Waarom het de moeite is om in huis te halen? Aha, we namen de proef op de som en testten het even voor je uit!

1. Het is razend eenvoudig. Zo eenvoudig dat zelfs een kleuter het kan spelen.

Nu ja, je weet wel, er is spelen, en er is spelen spelen, maar onze 4-jarige zag het alvast compleet zitten om de spelregels nauwkeurig uit te vlooien en zich met haar mama aan het spel te wagen.

De tegenstanders? Haar grote zus van 6 en de grote nicht van 22. Ik wil maar zeggen: de kleuter is gewonnen. En écht niet door vals te spelen. Nu ja, soms wou ze wel eens twee kaarten tegelijk wegleggen. Of voor haar beurt een kaart wegleggen. Of ineens van kleur veranderen, omdat ze rood nu eenmaal mooier vond dan groen. Dat moest dan een beetje, euh, gecorrigeerd worden, da’s waar. Maar eerlijk is eerlijk: ze heeft op eigen krachten gewonnen (en wou nadien metéén nog eens spelen natuurlijk). 

meisje met papier in de hand en kaartspel OZ Ozzy naast haar

2. Je lacht je een breuk

Hoe werkt het? De bedoeling is om zo snel mogelijk je 7 kaarten kwijt te raken en de kleurtjes die op het stapeltje kaarten bovenaan liggen te volgen. Kun je niet, dan moet je een kaartje bijnemen van de stapel. Heb je nog maar 1 kaart in je handen, dan roep je ‘Ozzy!’, anders moet je 2 kaarten bijnemen. Onderweg kun je elkaar wat plagen door de volgende speler 1 of 2 kaarten te laten bijnemen, een beurt te laten overslaan of van kleur te veranderen.

Een beetje zoals UNO, alleen is het nog iets meer kiddieproof, WANT: je hebt die vervelende +4-kaart niet, alleen een +1- en +2-kaart (je moet dan dus respectievelijk 1 of 2 kaartjes bij te nemen, in plaats van 4). Zowel mama en/of papa als de kindjes zullen dus iets minder snel met 25 speelkaarten in hun handen zitten, wat misschien toch iets minder frustratie oplevert :-). In elk geval, mijn oudste vond het superleuk om haar grote nicht op te zadelen met plaagkaartjes :-).

meisje speelt spelletje

3. Het is piepklein (neemt dus geen plaats in), maar levert uren entertainment op

Wie binnenkort op vakantie vertrekt en kleine kindjes heeft, weet heel goed hoe lang een autorit of een vlucht kan duren. Je voorziet dus maar het best wat entertainment, zodat iedereen zich een beetje kan bezighouden. Dit spelletje is ideaal, gezien het geen plaats inneemt en toch een tijdje spelplezier oplevert. En niet alleen voor de kinderen is het tof, ook voor mama, meemama, papa, opa, oma, neefjes en nichtjes is het keileuk om te spelen. Bij ons was het in elk geval ambiance verzekerd (zie filmpje hieronder): 'Lap, ik heb geen groen!', 'Nee, (tegen de kleuter), nu nog niet leggen! Wàchten! Neeee, het is nog niet aan jou!' enzovoort enzoverder :-).

kindje speelt kaartspel, Ozzy, OZ

mama met dochter

4. Het levert instant qualitytime op met de kiddo’s (en je hebt er zelf ook plezier aan)

Ik zal het eerlijk toegeven: ik ben zo niet echt de handigste van mama’s, en ik zal ook geen uren kunnen spelen met mijn kinderen… Ik vind dat ze zich vooral ook op zichzelf moeten leren bezighouden en zich, desnoods, eventjes moeten kunnen vervelen. Maar als ze echt heel liefjes zijn geweest, vind ik niets leukers dan hen te belonen door samen een spelletje te spelen (dat verdient dan ook een selfietje, zie links). We hebben hier intussen meerdere spelletjes in huis, maar Monopoly (de versie van Frozen en de reiseditie) en een kaartspelletje zoals dit zijn nog altijd mijn twee favoriete spelletjes. Het kost geen moeite, je zet de tijd even op stil en voor je het weet zit iedereen in het spel.

5. Het is gratis! En voor niets!

Voilà! Het enige wat je moet doen, is surfen naar het Ozzy-kaartspel op de website van OZ en een formuliertje invullen. Alle info over het spelletje vind je op de OZ-website.

meisje houdt kaartspel vast

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes