4786fi.jpg

Hoe organiseer je een verjaardagsfeestje voor prinsessen

24/10/2023

Onlangs werd mijn oudste dochter 7 jaar. Ze wou graag een ‘prinsessenfeestje’ organiseren. En met de hulp van Pinterest (leve Pinterest!) is het een geslaagd feestje geworden.

Prinsessendiploma

Bij de uitnodiging vroegen we alle vriendinnetjes om al verkleed als prinses te komen.  (Sorry, geen jongens deze keer). De bedoeling was immers dat elk prinsesje op het einde van het feestje haar prinsessendiploma zou behalen. Maar daarvoor moesten ze natuurlijk wel eerst een paar opdrachten tot een goed einde brengen!

Opdrachten

Het voordeel van 7-jarigen is dat ze al kunnen lezen en ze dus heel nieuwsgierig zijn naar die opdrachten. Ik had evenveel enveloppes opgehangen in de tuin als dat er kindjes waren. Zo kon iedereen een opdracht lezen. Een overzichtje:

  1. Elk meisje had bij het binnenkomen haar cadeautje mogen verstoppen. Nu mochten ze om de beurt aanwijzingen geven aan de jarige om het terug te vinden. De meisjes werkten met het ‘koud’ en ‘warm’ principe. Hoe warmer het werd, hoe dichter de jarige bij haar cadeautje kwam.
  2. Een prinses heeft natuurlijk een mooie kroon nodig. Ik had van die kartonnen kronen voorzien en voor schildergerief en stickertjes gezorgd. Ongelooflijk hoe intens de meisjes hiermee aan de slag gingen.
  3. Een prinses kan mooi kleuren. Een blanco prinsessentekening kreeg plots de mooiste jurk!
  4. Een prinses kan mooi glimlachen. Ik had zelf een kader uit karton in elkaar geknutseld waardoor de meisjes hun hoofd mochten steken. Ik nam een foto van elk meisje en stuurde die achteraf ook door naar de mama’s. Een leuk aandenken!
  5. Een prinses kan mooi rechtop lopen. Ik had een boek voorzien voor elke prinses en ze mochten met dat boek op hun hoofd een paar meter stappen.  Zonder het boek te laten vallen, uiteraard. Lachen en gieren verzekerd!
  6. Een prinses vindt ooit haar charmante prins. Ik deed de meisjes knalrode lippenstift aan en liet hen een tekening van een kikker kussen. Ze vonden dit super!
  7. Een prinses heeft altijd mooie juwelen. Ik liet hen zelf een armbandje of halsketting maken. Tip: kraaltjes en touwtjes vind je altijd bij de vleet in de Action ;).

Kikkersnoepjes

Op het einde van de middag kreeg iedereen een prinsessendiploma en een zakje kikkersnoepjes mee naar huis. Want je weet maar nooit wanneer die prins tevoorschijn komt!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes