7557fi.jpg

Uitgetest en wedstrijd: Watertafel Little Tikes Piratenschip

26/07/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Het aanbod aan speelgoed is groot, heel groot. Niet altijd evident dus om door de bomen het bos te blijven zien. Maar speelgoed dat jaren meegaat, waar je kinderen zich op verschillende leeftijden mee kunnen amuseren en waar ze urenlang zoet mee zijn? Yes please, daar zijn we allemaal naar op zoek!

watertafel

Vanessa testte met haar zoontjes de watertafel ‘Piratenschip’ uit van Little Tikes.

‘Wij investeren graag in duurzaam speelgoed dat meegroeit met de kinderen. We houden niet zo van kleine speeltjes waar ze na een paar uur al op uitgekeken zijn en die ergens in een hoekje stof liggen te vergaren. Sinds kort hebben we de piratenwatertafel van Little Tikes in huis, en die voldoet helemaal aan onze voorkeuren.

Niets leuker dan bij de eerste zonnestralen buiten te spelen, en spelen met water is natuurlijk zalig voor de kids. Niets beter om af te koelen in zomerse temperaturen. En toegegeven, ik ben zelf eigenlijk ook wel fan!

Zwembadjes zijn natuurlijk ook zalig tijdens de zomer, maar dat is soms zo’n gedoe. Dan moet je eerst dat zwembadje opblazen, het regelmatig verplaatsen zodat het gras niet stuk gaat, het water verversen, erover waken dat ze niet kopje onder gaan … En in ons Belgenlandje is het nogal vaak een scenario waarbij het de ene dag superwarm is en je alles opstelt, om de dag erna alles weer moet binnenhalen omdat het regent.

Dan vind ik zo’n watertafel toch net iets handiger – mama’s gemak telt ook mee, toch? Het piratenschip stond in een handomdraai in elkaar, zelfs terwijl mijn twee enthousiastelingen vol goede bedoelingen een handje wilden toesteken. De drie poten vastdraaien in het schip, de accessoires monteren of vastklikken en voilà, spelen maar!

Terwijl ik de vaste elementen in elkaar stak, waren de jongens al volop aan het fantaseren met de piratenpopjes, de haai en het bootje. Ik geniet er enorm van om hun fantasie de vrije loop te zien gaan, en met deze watertafel kunnen ze zich op dat vlak echt helemaal uitleven.

Een piratenschip past helemaal in hun leefwereld. Spelen met water én met piraten: dubbele win hier! Mathieu (3,5) stond meteen achter het roer. ‘Mama, ik ben weg met de boot! En ik kom pas terug als het mijn “veljaaldag” (verjaardag) is!’ Oké dan ;-).

De accessoires vielen meteen in de smaak. Bij het waterkanon moest ik bijvoorbeeld meteen dekking zoeken, haha!

Heel handig trouwens: ook bij bewolkt weer kan de speeltafel dienen. Je kan er als alternatief ook zand indoen in plaats van water. Ideaal! Zodra het droog is, motiveer ik de boys om buiten te spelen en dat lukt net iets beter met die speeltafel op het terras. En mooi meegenomen: ze kunnen er zowel op hun eentje mee spelen als samen. Handig!’

watertafel

De voordelen in het kort op een rijtje:

  • Makkelijk op te zetten en weg te bergen – check
  • Multifunctioneel (water en zand) - check
  • Stimuleert de fantasie - check
  • Om samen of alleen mee te spelen – check
  • Speelgoed dat meegroeit – check
  • Ideaal voor in de zomer – check
  • Buiten spelen – check
  • Uren speel/waterplezier – check
  • Oh ja en misschien nog het allerbelangrijkste… door de uren speelplezier zelf wat me-time – check ;-)
watertafel

Wedstrijd

Lijkt zo'n watertafel je ook wel iets voor jouw kinderen? Dan hebben wij goed nieuws! We mogen zo'n tafel t.w.v. €89,95 weggeven! 
Vul snel onderstaand westrijdformulier in, en wie weet sleep jij het wel in de wacht! 

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

* Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Little Tikes. Meer informatie over ons advertentiebeleid vind je hier.