Chrissy Teigen zwangerschapsverlies

Chrissy Teigen: “Laten we het noemen wat het was: een abortus”

2/10/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Model Chrissy Teigen is momenteel zwanger van haar vierde kindje. Twee jaar geleden verloren zij en haar man, zanger John Legend, hun zoontje Jack na 20 weken zwangerschap. “Ik deed er meer dan een jaar over om te begrijpen dat ik eigenlijk een abortus had”, zegt Teigen nu.

Chrissy Teigen sprak over de ingrijpende gebeurtenis tijdens de ‘A Day of Unreasonable Conversation’ bijeenkomst in Beverly Hills. Dat is een bijeenkomst van Propper Daley, een ‘social impact agency’ met allerlei figuren uit de mediawereld, die praten over een breed gamma aan maatschappelijke onderwerpen.

Baby had geen kans

“Twee jaar geleden toen ik zwanger was van Jack, Johns en mijn derde kind, moest ik heel wat moeilijke en hartverscheurende beslissingen nemen”, zie Teigen.

Chrissy Teigen zwangerschapsverlies

“Ongeveer halverwege de zwangerschap werd het duidelijk dat hij niet zou overleven, en ik ook niet zonder medische ingreep.”

“Laten we het gewoon noemen wat het was: het was een abortus. Een abortus om mijn leven te redden voor een baby die absoluut geen kans had. En om eerlijk te zijn, dat zag ik niet zo tot een paar maanden geleden.”

Nooit op die manier bekeken

Enkele dagen voor haar zwangerschapsverlies werd Teigen opgenomen in het ziekenhuis met een zware bloeding. “We konden het bloeden nooit stoppen en onze baby de nodige stoffen geven die hij nodig had, ondanks de zakken en zakken met bloedtransfusies. Het was nooit genoeg”, deelde ze toen op social media.

Chrissy Teigen abortus

Teigen vertelt hoe die beslissing thuis ter sprake kwam, en ze tegen haar man John Legend zei hoe ze meeleefde met mensen die een abortus willen ondergaan en voor een moeilijke keuze staan. Volgens haar deed Legend haar op dat moment beseffen dat ze zelf ook een van die mensen is geweest.

"Ik werd er helemaal stil van. En ik voelde me vreemd, omdat ik dat ik dat nooit op die manier had bekeken. Ik liet de wereld weten dat we een miskraam hadden, de wereld was het erover eens dat we een miskraam hadden, en alle perstitels kopten dat we een miskraam hadden. En ik werd erg gefrustreerd dat ik niet van in het begin heb verteld wat het precies was. Ik voelde me dom dat ik meer dan een jaar de tijd heb nodig gehad om echt te beseffen dat wij een abortus hebben gehad."

Hart gebroken, maar ook dankbaar

Teigen kreeg twee jaar geleden veel lof toen ze openlijk sprak over haar zwangerschapsverlies. Ook nu, toen ze haar inzicht deelde via Twitter, lokte ze heel wat reacties uit.

"Ik vertelde jullie allemaal dat we een miskraam hadden, omdat ik dacht dat dit zo was. Maar het was een abortus, en dat brak ons hart, maar we zijn er tegelijk dankbaar voor. Ik heb meer dan een jaar nodig gehad om dit te beseffen.”

Verdere reacties geeft het model naar eigen zeggen voorlopig niet.

 

Bron: The Hollywood reporter, CNN

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes