5753fi.jpg

De 10 vreemdste plekken om te bevallen

30/10/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Heb jij bewust gekozen voor een thuisbevalling? Dan kon je wellicht op heel wat respect en lof rekenen, want dat is toch al redelijk spectaculair. De meeste moeders houden het immers bij een bevalling in de kliniek, omringd door dokters en verpleegkundigen. Dat is al een avontuur op zich. Maar wat als je niet op tijd in het ziekenhuis aankomt? Wel, dan heb je een bevalling op een heel speciale plek. Hieronder sommen we de 10 vreemdste plekken om te bevallen op. R.E.S.P.E.C.T.! 

10. Winkelcentrum
Ongetwijfeld je ergste nachtmerrie: bevallen in de Zara, H&M of Mango. Toch overkwam het Chasity Davis. Toen ze besloot om eventjes uit te rusten op een bankje van de Michigan's Fashion Square Mall, vond haar baby het welletjes geweest. Gelukkig kon ze rekenen op de goodwill van enkele andere shoppers. Een kledingzaak zorgde voor dekens en een nagelsalon bracht rubberen handschoenen.  Met de telefonische hulp van de hulpdiensten en de hulp van enkele omstaanders bracht Chasity een jongetje op de wereld.

9. Vliegtuig
Aida Alamillo wou koste wat het kost nog van Manila naar San Francisco vliegen. Of ze veel genoten heeft van het uitzicht is maar de vraag, want op maar liefst 12km hoogte besloot haar kindje dat het tijd was om … eruit te vliegen. Gelukkig waren er drie verpleegkundigen die ervoor zorgden dat de bevalling (bijna) vlekkeloos verliep. Het jongetje kreeg de naam Kevin Raymar Francis Domingo. ‘Francis’ verwijst naar San Francisco. Een verhaal om later mee te scoren bij je maten!

8. Lift
Ook verpleegkundigen kunnen zich vergissen. Dat blijkt uit het verhaal van Ninfa Ramirez: zij ging naar het ziekenhuis omdat ze weeën had, maar de verpleegkundigen stuurden haar terug naar huis, omdat “ze er nog niet klaar voor was”. Kleine misrekening, zo bleek. Want terug thuis merkte Ninfa dat het toch menens was, en toen ze in de lift stapte in haar appartementsgebouw kon de baby niet meer wachten. Haar dochtertje werd gezond en wel geboren in de lift.

7. Metro
In ’t donker en helemaal alleen op de metro zitten, dat lijkt wel een tafereel uit een horrorfilm. Voeg daar nog een hoogzwangere vrouw met weeën aan toe en het wordt alleen maar erger. Dat is exact wat Wanda Dueno overkwam. Ze drukte op de noodknop om de conducteur op de hoogte te brengen, maar tevergeefs. Ze bereikte haar bestemming, samen met haar zoontje Libasse. Al vond grote zus dat ‘Metrokaart’ een betere naam was geweest ...

6. Kunstgalerij
Mijn kind, schoon kind” moet Marni Kotak ongetwijfeld gedacht hebben toen ze er bewust voor koos om in een kunstgalerij te bevallen. Ze bleef de laatste weken van haar zwangerschap én tijdens de bevalling in de Microscope Gallery in New York. Haar bevalling beschouwde ze als een ‘levend kunstwerk’. “Birth is the highest form of art,” zei ze daarover.

5. Bibliotheek
Sjjjjjt!” In de bibliotheek wordt vaak ijverig gestudeerd of gelezen en in elke bibliotheek hangt wel een bordje met de woorden ‘stilte aub’. Maar daar kon Dominique Trevino helaas geen rekening mee houden toen ze voelde dat ze plotseling in arbeid ging. Twee keer persen, meer had ze niet nodig voordat haar dochtertje ter wereld kwam. Of deze laatste een echte boekenwurm is geworden, is nog niet geweten.

4. McDonald’s
Toen Danille Miller aan het werk was in de McDonald’s, voelde ze zich plots niet lekker. Ze ging naar het toilet … om even later te voorschijn te komen met haar zoontje in haar armen.  Van een snelle levering gesproken! Pikant detail: de tiener wist zelfs niet dat ze zwanger was!

3. Bruiloft
Vroeger was er een duidelijke volgorde voor de grote stappen in het leven: eerst trouwen, daarna een gezin stichten.  Maar vandaag de dag bezegelen heel wat jonge koppeltjes hun liefde eerst met een kleintje en treden ze daarna pas in het huwelijksbootje. Al zijn er ook kleintjes die het beste van die twee werelden combineren. In Frankrijk trad een hoogzwangere bruid in het huwelijk. Nadat ze haar geloften had uitgesproken, werd ze plotseling onwel. Tijd voor de foto’s was er niet meer, want ze bracht ter plaatse haar zoontje ter wereld. Een emotioneel moment voor de hele familie. Wat trouwfoto’s moesten worden, werden meteen ook geboortefoto’s. Misschien je bruiloft toch maar beter ietsje vroeger plannen? Just in case

2. Boom
In 2000 probeerde Sofia Pedro te ontsnappen aan een overstroming in Mozambique door in een boom te klimmen. Nadat ze drie uitputtende dagen in die boom had gezeten, werd ze opgemerkt door een reddingsteam per helikopter. Net op het moment dat ze aan het bevallen was! De vrouw werd daarna bijgestaan door een dokter, die de navelstreng doorknipte. Vervolgens werd ze met de helikopter naar het ziekenhuis gebracht.

1. Disneyland
De meeste kinderen zijn gek op Disneyland. Maar dit meisje kon blijkbaar écht niet wachten. Mama Margarita Grandos wilde net aanschuiven aan de Space Mountain-attractie, toen ze zich plotseling onwel voelde en besloot om toch maar wat te wachten. Topbeslissing, want een paar minuten later bracht ze haar baby ter wereld. Hoe mooi kan je leven beginnen, omringd door Micky en Minnie? En hoe spectaculair is dit geboorteverhaal! It’s a small world after all