Beyoncé

Deze sterren bevielen via keizersnede en laten dat zien en weten

12/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Om de een of ander reden hangt er soms nog een taboe rond bevallen via een keizersnede. Niet weinig mama’s voelen zich schuldig, onzeker, een minder authentieke mama … omdat ze hun kindje niet op de natuurlijke manier ter wereld hebben gebracht. Maar daar is niet van aan! Dat bewijzen ook enkele sterrenmama’s door openlijk te praten over hun keizersnede.

Of je baby nu geboren wordt in een bad of op een bed, in het ziekenhuis of bij je thuis, met of zonder pijnstilling, vaginaal of via keizersnede, het resultaat is hetzelfde: je hebt een wondertje op de wereld gezet. Weg met alle vooroordelen. Dat vinden ook deze bekende mama’s die een keizersnede hadden.

1. Amy Schumer

Amy Schumer toont littekens na keizersnede

Comediènne en actrice Amy Schumer staat erom bekend dat ze geen blad voor de mond neemt. Ook over het moederschap, haar zwangerschappen en bevallingen is ze erg open. Op Instagram deelde ze een foto met de littekens die ze overhield aan de bevalling van haar zoontje Gene in 2019.

“Ik was het eerste uur van de keizersnede constant aan het overgeven. Normaal duurt een keizersnede anderhalf uur, die van mij duurde drie uur vanwege mijn endometriose. Het was doodeng.”

2. Serena Williams

In een interview met CNN vertelt de Amerikaanse tennisspeelster Serena Williams heel open over de keizersnede die ze had bij de geboorte van haar dochter Olympia. “Mijn zwangerschap was heel makkelijk. Maar tijdens de bevalling ging haar hartslag ver naar beneden tijdens de weeën.”

Williams’ leven hing zelfs aan een zijden draadje nadien, wat een enorm trauma veroorzaakte. “Het begon met een longembolie, waarbij een of meer slagaders in je longen verstopt raakt door een bloedprop.” Daarna scheurde de wonde van de keizersnede. “Dat kwam door het vele hoesten vanwege de longembolie.” Waardoor de dokters dan ook nog een groot hematoom in haar buik ontdekten.

3. Beyoncé

Beyoncé

Toen Beyoncé in 2017 beviel van haar tweeling Rumi en Sir kreeg ze complicaties, waardoor de dokters een spoedkeizersnede moesten uitvoeren. De zangeres deelde haar verhaal later in het modemagazine Vogue.

“We hebben weken doorgebracht in het NICU. Mijn man was een soldaat en mijn grote steun. Ik stond in overlevingsmodus en begreep er niets van tot maanden later.”

Beyonce verteld ook eerlijk dat haar lichaam veranderde na de bevalling. “Mijn lichaam voelde anders. Het was een enorme operatie. Sommige organen zijn tijdelijk verplaatst en sommige zijn zelfs tijdelijk verwijderd. Ik weet niet of iedereen dat begrijpt. Ik had veel tijd nodig om te herstellen.”

4. Pink

In het magazine People vertelde zangere Pink hoe ze graag een onderwaterbevalling wilde, maar dat haar dochter moest uiteindelijk ter wereld komen via een keizersnede. Het meisje lag in stuit. De pogingen om nog te draaien mislukten.

Pink kon het relativeren: “Ik keek er enorm naar uit om helder, zonder medicatie en op een natuurlijke manier te bevallen. Maar soms heeft het universum andere plannen, ondanks al je goede bedoelingen.”

5. Angelina Jolie

Angelina Jolie

Angelina Jolies drie biologische kinderen, Shiloh Nouvel en de tweeling Knox Leon en Vivienne Marcheline, werden geboren na een keizersnede. Sindsdien vertelt de actrice hoe onder de indruk ze is van de medische mogelijkheden.

“Ik had een keizersnede en vond het fascinerend. Ik vond het geen opoffering en ik vond het geen pijnlijke ervaring. Ik vond het een wonder wat een lichaam kan doen’, zei ze in Vanity Fair.

6. Kate Winslet

Kate Winslet eerste kind, dochter Mia, werd in 2000 geboren na een spoedkeizersnede. Maar dat verzweeg de Britse actrice lange tijd. De eerste vier jaar na de geboorte loog ze zelf over de bevalling, uit schaamte. Pas toen haar zoontje Joe enkele jaren later op natuurlijke wijze geboren werd, vertelde ze de waarheid.

“Ik heb hier nog nooit over gepraat – ik heb heel wat gedaan om dit verborgen te houden. Maar bij Mia onderging ik een spoedkeizersnede. Ik zei dat ik een natuurlijke bevalling had, omdat ik volledig getraumatiseerd was dat ik niet natuurlijk bevallen ben. Ik voelde me compleet gefaald.”

7. Jennifer Lopez

In een interview met Wonderwall praatte zangeres Jennifer Lopez over haar keizersnede bij de geboorte van haar tweeling.

“Omdat ik een tweeling verwachtte, kreeg ik de raad om een keizersnede te laten doen. Een deel van mij dacht: ‘ik doe dit niet op de manier waarop iedereen dit doet’. Maar toen ik mijn zus zag bevallen en haar de baby er zag uit persen, dacht ik eerder: ‘misschien was dat wel goed, misschien was het de beste optie’.”

8. Kate Hudson

Actrice Kate Hudson mocht gewoonweg niet natuurlijk bevallen, omdat haar lichaam het niet zou aankunnen. “Ik werd ingeleid, omdat de baby zo groot was. Maar ik kreeg geen opening. Ik had wel al weeën en ik dacht: ‘ik ga niet naar huis. Dit wil ik niet nog eens doen. Laten we maar voor een keizersnede gaan’.”

9. Gwyneth Paltrow

Actrice Gwyneth Paltrow beviel van haar zoon Moses via een keizersnede. Die was gepland, omdat ze de bevalling van haar oudere dochter Apple maar liefst 70 uur had geduurd.

 

Bron: Jan Magazine, Romper

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes