geboorte

Prachtig! De mooiste geboortefoto is eentje van bij ons

16/02/2016
Mamabaas
Door Mamabaas

De mooiste geboortefoto is weer verkozen - en wat voor één! De winnares voor de editie 2016 is niemand minder dan babyfotograaf Marijke Thoen.  Een fotografe van bij ons dus, die een internationale wedstrijd wint. En helemaal terecht als je de foto ziet:

De mooiste geboortefoto is weer verkozen - en wat voor één! De winnares voor de editie 2016 is niemand minder dan de Belgische babyfotograaf Marijke Thoen. En helemaal terecht als je de foto ziet: 

onderwatergeboorte

De foto legt het moment vast dat de kleine Nelle mama's buik net verlaten heeft en een beetje rondzweeft in het water van het bevallingsbad. Het werd poëtisch "Onderwatergeboorte, baby met prachtig krulhaar' genoemd. Het is een prachtige foto die een zeer speciaal moment vastlegt: de baby is geboren, maar bevindt zich nog eventjes in veilig warm water, voor aan de koude en luide buitenwereld te worden blootgesteld. 

In nog drie andere categorieën werd een winnaar gekozen: in arbeid, bevalling en postpartum. Drie bijzondere foto's kregen ook een erevermelding. Bekijk hier alle winnende foto's en alle ingezonden foto's op de website van de International Association of Professional Birth Photographers. 

Benieuwd naar nog foto's van Marijke Thoen? Op haar website vind je een mooi overzicht. En binnenkort brengen we hier op Mama Baas elke maand een mooie geboortereportage van haar en haar collega Kim Rondas!

Hieronder krijg je een stukje uit de volledige reportage te zien. Het was een heel bijzondere bevalling, want de papa van de mama in spé was gynaecoloog van dienst, terwijl haar mama vroedvrouw was. Ze kregen daarnaast nog begeleiding van een extra vroedvrouw.

Nog even de weeën afwandelen

vrouw aan het bevallen met mensen rond haar

Hop naar het ziekenhuis

mensen in de lift

Het Grote Wachten

vrouw bevalt onder water, steun van man en moeder

Bijna daar

vrouw perst, moeder naast haar

De kers op de taart

kindje  onder water geboren

Vers van de pers

net geboren baby onder water

Dag mama en papa!

baby bij mama en papa

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes