moeder en kind

10 belachelijke redenen waarvoor mama’s al werden gemomshamed

15/02/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Sommige mensen lijken te denken dat ze commentaar mogen geven op alles wat je doet zodra je zwanger bent en kinderen krijgt. Alles maar dan ook alles kan aanleiding geven tot reacties, en die variëren tussen goedbedoeld advies en ronduit beledigende opmerkingen. Ook deze mama’s kunnen ervan meespreken. Ze vertellen welke commentaar ze al te slikken kregen:

  1. Ik was in een winkel met mijn tweeling toen ze drie jaar waren. Ze kregen allebei op hetzelfde moment een driftbui, de ene had in zijn broek geplast en de andere wilde een treintje uit de speelgoedafdeling niet meer lossen. Ik zat op de grond en probeerde hen te kalmeren omdat ik hen fysiek gewoon niet allebei naar de auto kon dragen op mijn eentje. Een oudere vrouw kwam naar mij en zei: “Is dat hoe jullie generatie kinderen opvoedt tegenwoordig?” Ik was echt met stomheid geslagen. Ik wou dat ik iets gezegd had, maar ik was compleet gestresseerd. Ik ben uiteindelijk naar mijn mama gereden en heb daar een uur gehuild. 
  2. We gingen met ons drietjes op restaurant toen mijn zoontje nog geen jaar was. Ik had hem op mijn schoot terwijl mijn man aan het eten was, daarna wisselden we. Net nadat mijn man hem had overgenomen, had mijn zoontje een vieze luier en dus stond mijn man recht om hem te gaan verschonen. Een oudere vrouw aan een tafeltje achter ons begon in het Spaans te zeggen wat een schande het was dat ik de vader dwong om de baby te verschonen, en hoe ik durfde mijn zoontje in zijn handen te duwen zodat ik kon eten. Wellicht dacht ze dat ik haar niet begreep, maar ik spreek vloeiend Spaans. Ze schrok toen ik haar een vuile blik gaf. 
  3. Mijn man nam vaderschapsverlof op toen ik terug aan het werk ging na vier maanden, en ik kreeg constant dezelfde vraag: “Waar is je baby?!” Komaan zeg. “Die staat ergens buiten in de buggy, hoe bedoel je?” Als ik dan vertelde dat haar papa voor haar zorgde, dan kreeg ik voortdurend de reactie: “Wauw! Wat een goeie man!” Ik kon bij mezelf alleen maar denken dat niemand dat ooit zegt over een vrouw … 
  4. Een vrouw volgde me door de hele winkel en haalde er daarna een manager bij omdat mijn baby geen muts aan had. Het was koud, maar mijn dochtertje had last van uitslag en was voor de rest goed ingepakt. Maar de vrouw in kwestie had daar geen oren naar en bleef alleen maar roepen “DAT MIJN BABY EEN MUTS MOEST OP HEBBEN”. 
  5. Mijn schoonmoeder wees me er telkens opnieuw op dat zíj geen striemen had van haar drie zwangerschappen, in tegenstelling tot mij. Ik had ook last van serieuze ochtendmisselijkheid tijdens mijn zwangerschappen, en werd verschillende keren opgenomen door uitdroging. Mijn schoonmoeder bleef vrolijk benadrukken dat háár zwangerschappen zó vlotjes waren verlopen, helemaal anders dan bij mij. 
  6. Ik was mijn zoontje eens afgekolfde melk aan het geven in plaats van hem rechtstreeks borstvoeding te geven, en ik kreeg de vraag “of ik dat wel besproken had met mijn pediater”. 
  7.  Mijn dochtertje was drie maanden oud, en ik was met mijn mama op stap. Toen mijn dochtertje honger kreeg, ging ik op een bankje zitten en begon haar te voeden met een borstvoedingsdoek over haar heen. Plots kwam er een vrouw langs die op een gemene toon zei: “Die baby heeft vitamine D nodig!” Ze vond het blijkbaar een beter idee om mijn dochtertje bloot te stellen aan de sterke namiddagzon. 
  8. Ik werd een “luie moeder” genoemd omdat ik een kinderwagen gebruikte en mijn baby niet in mijn armen droeg. 
  9. Ik kreeg commentaar omdat ik mijn kleine baby geen water gaf. Ik legde uit dat borstvoeding het enige was wat mijn baby nodig had, maar mijn vader fluisterde alleen maar “arme baby, ze laten jou gewoon dorst lijden!” 
  10. Ik krijg héél veel commentaar omdat ik wasbare luiers gebruik. Van “waarom zou je dat in godsnaam gebruiken als er wegwerpluiers bestaan” over “zorg er maar voor dat je wegwerpluiers bij de hand hebt” tot “dat blijf je toch niet volhouden”. We zijn ondertussen acht maanden verder en ik heb alleen nog maar wasbare luiers gebruikt. Waarom gaan mensen er al vanuit dat je zal mislukken als je zelfs nog niet geprobeerd hebt?! 

 

Bron: Bored Panda 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes