4499fi.jpg

3 dingen die mama graag nog eens zou doen

29/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Gastmama Mieke heeft twee kleine jongens. Veel me-time blijft er niet meer over. Dit zijn de drie dingen die ze graag nog eens zou doen... 

3 dingen die ik graag nog eens zou doen

Ik heb twee zoontjes (van 2 jaar en 10 maanden en van 9 maanden). Het is dus soms alle hens aan dek bij ons thuis, veel me-time blijft er niet over. Maar ik doe ze ook niet graag weg, want dan mis ik ze te veel. Maar soms denk ik: Wat zou ik graag nog eens…

  1. uitslapen: of gewoon eens wat langer slapen dan 06 uur. Al is het maar een half uurtje. Een wekker is overbodig, mijn boys worden elke dag zo vroeg wakker. Even wat slaap inhalen zou fijn zijn. Pleazzzzz….
  2. een serieus gesprek voeren met mijn wederhelft... zonder steeds onderbroken te worden te door onze oudste. ‘Mama?’, ‘mamaa’, ‘mamaaaa’? Na drie keer niet luisteren begint hij echt te roepen, dus negeren is dan wel erg moeilijk. Of hij zegt gewoon alles na. Ook dingen die nog niet voor zijn oren bestemd zijn ;-)
  3. rustig winkelen: even rustig blijven staan om zaken te bekijken zit er niet meer in. De oudste wil dat het vooruitgaat: ‘komaan mama’, roept hij dan. Hij rijdt graag rond met zo’n klein karretje en zijn favoriete doelwit zijn de benen van de mensen. Ook wil hij graag alles meenemen wat natuurlijk niét op mijn lijstje staat. Hem voortdurend afleiden, daar ben ik ondertussen een krak in geworden. 

Maar het weegt niet op tegen deze leuke momenten die ik met hen beleef:

  • Als de oudste tegen me zegt: ‘Mamaatje, je bent lief.’ Of ‘mama, je bent mijn beste vriend’. Dan smelt je toch gewoon.
  • Als de jongste me een superlach schenkt of hij begint te giechelen als ik gek doe. Even weer kind mogen zijn, zàlig!
  • Als de oudste weer eens vroeg wakker is en hij nog even in het ‘grote bed’ mag liggen. Dan zegt hij soms: ‘mama, schuif eens op’ om dan nog wat dichter tegen me aan te kruipen.
  • Als ik ‘s avonds nog snel in hun kamer kijk of ze nog wel goed liggen, dan overvalt me het gevoel van puur geluk en liefde.
  • Als ik die blije snoetjes zie, dat is zo fijn!
  • Als hij me nodig heeft: gewoon wat liefde komt tanken, of een knuffel komt geven.
  • Als ik een plakzoen krijg met heel veel speeksel.

Dus heb ik nog wat geduld, want eigenlijk zou ik het echt niet anders meer willen. En dan probeer even bij te praten met mijn man als ze in hun bed zitten. Als we niet in slaap vallen natuurlijk :-)  Mama loves you!

 

Gastmama Mieke