5262fi.jpg

De babyspam-mama

19/03/2024

Je herkent ze van mijlenver, die babyspam-mama’s. Ze blinken en schitteren al zodra de vraag gesteld wordt: ‘En hoe is het met de baby?’. Bij het woord ‘baby’ alleen al is het moeilijk om het thema nog te veranderen. Baby, baby, baby. Degene die de vraag stelde heeft al lang spijt ook maar gedacht te hebben dat deze vraag kon gesteld worden zonder eindeloze babyspam.

Nadat deze mama blinkt en schittert bij de vraag rond haar baby, haalt ze enthousiast de GSM uit. Of je die baby niet wilt zien? Eigenlijk niet echt een vraag, maar meer een bevel: ‘Jij zal kijken naar mijn baby EN benadrukken hoe schattig hij/zij wel is’. Eenmaal een foto getoond wordt, volgen nog minsten tien andere foto’s, inclusief de meest schattige filmpjes. Baby leert lachen, kruipen, stappen, huilen, en wat een kakpamper!

Foto's maken het plaatje compleet

Je moet deze mama niet eens in levende lijve tegenkomen om geconfronteerd te worden met de veelvuldige baby-spam. Heb je deze mama als vriend op Facebook? Dan geldt de volgende regel: geniet van de spam of ‘ontvolgen’ die handel. Heb je niet genoeg aan het ‘ontvolgen’, dan kan je haar nog altijd ‘defrienden’. Verschrikkelijk, zo’n babyspam-mama. Ze post elk klein prutsje van haar baby. Je bent op de hoogte van elke groeispurt, slechte nacht, volle pamper of mijlpaal. Vooral de foto’s maken het plaatje compleet.

Een blog over ... de baby

Babyspam-mama’s heb je in formaten en soorten. En wanneer Facebook of GSM niet meer voldoende zijn, heb je er die ook nog eens een blog beginnen. Een blog, natuurlijk, over… de baby. Alle mogelijke belevenissen worden er uitgebreid weergegeven. Geen ontkomen aan, jij zult dit lezen. Geen opties. Verschrikkelijk toch?

Oeps...

Ooit schreef ik al dat ik heel wat principes of ideeën over het moederschap overboord gegooid heb sinds meneertje er is. Eén daarvan is: ‘Ik zal nooit een babyspam-mama zijn’. Oeps ...

Sorry… Not Sorry!

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes