7738fi.jpg

Het rouwt in jou: Liefdevol Ganzenbord om verdriet na een overlijden bespreekbaar te maken

4/11/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Praten met kinderen over verdriet is niet altijd eenvoudig. Daarom brengt het Berrefonds een hartverwarmend spel uit: Liefdevol Ganzenbord. Op die manier kan verdriet na een overlijden bespreekbaar worden gemaakt binnen je gezin.

ganzenbord

Het Berrefonds is een warme vzw die gezinnen ondersteunt na het verlies van een kindje. Christine Vandenhole, mama van Berre*, vroedvrouw en oprichtster van de vzw bracht eerder het boek ‘Het rouwt in jou’ uit, een eerlijk hulpboek voor iedereen die van ver of dichtbij te maken krijgt met het verlies van een kind. In dat boek verscheen ook het Liefdevol Ganzenbord.

ganzenbord

Het spel helpt gezinnen om samen stil te staan en te ontdekken hoe kinderen zich voelen na een overlijden. Net omdat dat zo waardevol is, wordt het nu ook als spelbord uitgebracht. Het spel is de ideale gespreksstarter na een overlijden. Dat kan het overlijden van een kindje zijn, maar het kan ook perfect gespeeld worden na bijvoorbeeld het overlijden van een grootouder.

Alle info over het spel vind je hier.

Koesterweek

Vorig jaar organiseerde het Berrefonds voor het eerst een Koesterweek, waarbij er massaal veel prachtige sjaals werden gebreid en uitgedeeld. Na die geslaagde eerste editie, volgt er dit jaar opnieuw een hartverwarmende Koesterweek om een portie liefde te schenken aan alle gezinnen die een kindje moeten missen.

koesterweek

De ingrediënten van de Koesterweek blijven dezelfde: het Berrefonds roept heel Vlaanderen op om iets creatiefs te maken voor gezinnen met verdriet. Dit keer luidt de opdracht om creatief te zijn met hartjes. Al die geknutselde liefde wordt dan verwerkt in hartverwarmende pakketjes die je daarna kan bestellen voor jezelf of voor iemand in je omgeving die rouwt om het verlies van een kind. Of misschien wil je een pakketje schenken aan iemand die je altijd steunt in je verdriet?

Wil je zelf ook creatief aan de slag? Houd dan rekening met deze praktische informatie:

  • Maak de hartjes niet groter dan 15 x 13 cm en 2cm hoog. Ze moeten immers verpakt kunnen worden in mooie doosjes.
  • Als je knutselwerkje breekbaar of kwetsbaar is, denk dan aan een veilige verpakking zodat het de reis met de Koesterkoerier zeker overleeft. Zorg dat het hartje incl. die verpakking binnen de afmetingen past.
  • Zorg dat je pakketje liefde niet kan bederven. Koekjes zijn bijvoorbeeld heel  lekker, maar niet geschikt voor de pakketjes.
  • Vermijd zwarte, grijze of bruine kleuren.

Je kan je zelfgemaakte hartjes nog tot en met maandag 8 november inleveren in een AVA-winkel in je buurt, in ruil daarvoor krijg je een klein cadeautje en een kortingsbon voor de winkel. Of je kan dit weekend terecht op M-ART, waar het Berrefonds een stand heeft (en waar wij van Mama Baas ook te vinden zijn!).

Meer info vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes