kindjes en sneeuw

Wat doe jij met de nieuwjaarcentjes? Zo brengen ze wat op!

16/12/2022

Wil je het geld dat je kind(eren) voor Kerst en Nieuwjaar kregen laten groeien? Er bestaan kant- en klare manieren om gemakkelijk met kleine bedragen te beleggen. 

Onze partner Yongo geeft een mooie nieuwjaarspremie aan elke Mama Baas-volger: 50 euro voor elk kind*. Gebruik hiervoor de kortingscode BAAS.

Misschien hoorde je al iets over beleggen, maar vind je dit te ingewikkeld of heb je geen idee hoe eraan te beginnen. We leggen het in verstaanbare mensentaal uit ;-) 

Hoe kan je starten met beleggen? 
Een van de mogelijkheden om te beleggen is via een levensverzekeringscontract gekoppeld aan een beleggingsfonds. Zo heb je Yongo Star van AG. 
Het belangrijkste is dat je bij zo’n product kunt rekenen op experts en dus zelf geen expert moet zijn van de financiële markt. Beleggingsexperts raden altijd aan om beleggingen goed te spreiden (zowel in tijd, regio, sector en activa waarin je belegt), een principe dat quasi steeds wordt toegepast in een beleggingsfonds. Zo neem je minder risico. 

Hoe werkt dat dan? 
Een beleggingsfonds brengt het geld van verschillende beleggers samen. Een team van experts koopt daarmee een selectie aandelen en/of obligaties en beheert die voor jou. Je kan dan met een klein bedrag eenheden kopen, stukjes van het fonds. Als je ervoor kiest om te beleggen via een levensverzekering gebeurt het op het niveau van het contract, het kan bij Yongo zelfs vanaf €10. 
Dat wil zeggen dat je met een kleiner bedrag toegang hebt tot dezelfde mix van aandelen en obligaties als iemand die een veel groter bedrag belegt in het fonds. Interessant, toch? 

En wat met de veiligheid?  
Beleggen via een fonds sluit de risico’s zeker niet uit, je kan steeds geld verliezen. Dit geldt ook voor beleggen via een levensverzekering. Elk fonds krijgt inderdaad een beoordeling van het risico, dit wordt de risico-indicator genoemd. Hoe hoger het cijfer is, hoe groter het rendement kan schommelen van jaar tot jaar.  


Wil je toch liever meer zekerheid? Dan kan je gebruik maken van de spaarverzekering Yongo Moon. Dit is een tak21-levensverzekeringsproduct, hierbij krijg je een gegarandeerde rentevoet.

Let op de kosten!
Als je belegt in een beleggingsfonds, al dan niet via een levensverzekering, betaal je beheerskosten. Daarnaast zijn er voor sommige producten instap- en uitstapkosten (bij Yongo Star is dit niet het geval). Tot slot zijn er ook nog de taksen, bij een belegging via een levensverzekering betaal je 2% premietaks. Bekijk dus zeker het volledige plaatje voor je je geld belegt. 

Wat is Yongo Star?
Yongo Star is een tak23- levensverzekeringsproduct van AG, de grootste verzekeraar van België.
•    Je kan al beleggen vanaf € 10 per storting.
•    Je belegt in het Yongo Neutral Fund dat bestaat uit 50% aandelen en 50% obligaties (risico-indicator 3).
•    Je betaalt geen instapkosten en geen uitstapkosten op einddatum. 
•    Je betaalt enkel beheerskosten en afkoopkosten als je het geld opneemt voor je kind 18 jaar is.


Meer weten over beleggen? Lees ook deze artikels: 
Durf je niet beleggen voor je kind omdat je er niets van kent? Dit moet je erover weten
Is geld beleggen enkel voor rijke mensen? 4 fabels en feiten over beleggen voor je kids 

*Geldig bij het afsluiten van een nieuw levensverzekeringscontract voor je kind. Vanaf een minimumstorting van 10 euro. Tijdelijke actie geldig tem 31/01/2023. 

Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met Yongo van AG Insurance. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Yongo -  individuele levensverzekeringen Yongo Moon (tak 21), Yongo Star (tak 23) en Yongo Dreams (tak 26). Deze producten zijn ontwikkeld door AG Insurance, worden eventueel verkocht door je tussenpersoon en zijn onderworpen aan de Belgische wetgeving. De algemene voorwaarden, informatiedocumenten en beheersreglementen zijn gratis beschikbaar op www.yongo.be. Het is noodzakelijk om deze documenten door te nemen vóór de aankoop van het financieel product. Voor klachten m.b.t. de producten, kan je terecht bij Dienst Klachtenbeheer (customercomplaints@aginsurance.be - Tel.: +32 (0)2 664 02 00), E. Jacqmainlaan 53, 1000 Brussel. Als de oplossing die wij voorstellen geen voldoening schenkt, kan je het geschil voorleggen aan de Ombudsman van de verzekeringen (info@ombudsman-insurance.be - tel. 02 547 58 71), Meeussquare 35, 1000 Brussel. AG Insurance nv – RPR Brussel – BTW BE 0404.494.849 – www.aginsurance.be. Belgische verzekeringsonderneming toegelaten onder codenummer 0079, onder controle van de Nationale Bank van België, de Berlaimontlaan 14, 1000 Brussel

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes