mama en baby

ENQUÊTE: geven de belangrijke eerste 1000 dagen voor een kind ouders meer stress?

22/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

De eerste 1000 dagen zijn o zo allerbelangrijk in de ontwikkeling van je kindje. Dat beseffen we sinds enkele jaren meer dan ooit. Maar het lijkt er ook op dat de slinger aan het doorslaan is, merken experts op. Waardoor het principe (jonge) ouders eerder onder druk lijkt te zetten en soms zelfs verlamt.

“Elk beginnend ouderschap is onzeker, en dat is helemaal niet erg”, zegt directeur Ilse De Block in De Standaard. “Erger is het wanneer de onzekerheid gevoed wordt door adviezen uit wetenschappelijke hoek, die helpend bedoeld zijn, maar soms verpletterend overkomen.”

“Opvoeden is geen exacte wetenschap, het is oké om het even niet te weten en niet elke periode van stress zal tot blijvende schade lijden.”

Hoe gaat het met jullie, mama’s en papa’s?

Baby slaapt op borst van papa

Wij zijn benieuwd hoe jullie het daar in het ouderlandschap ervaren. Adviezen, do’s en dont’s waarmee je om de oren wordt geslagen … wat doet dat met een mama en/of papa?

Voel je je verpletterd door de stroom aan raad en (onheilspellende) info? Krijg je er extra stress of zelfs angst van? Of kan je het allemaal wel plaatsen? En voed je op zoals je hart je ingeeft?

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes