Jennifer Garner

Jennifer Garner geeft dochters raad: “Kijk minder in de spiegel”

17/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Actrice Jennifer Garner staat in het leven met een ‘less is more’-visie. En ze geeft haar krachtige raad over het leven én uiterlijk graag mee aan haar twee dochters (en zoon). Vooral dat er veel belangrijkere dingen zijn om mee bezig te zijn dan hoe je eruit ziet.

Jennifer Garner heeft twee dochters, Violet (17) en Seraphina (13), en een zoon, Samuel (10), met haar ex-man, acteur Ben Affleck.

Spendeer tijd aan andere dingen dan aan de spiegel

“Kijk minder in de spiegel, wees er minder obsessief mee bezig, en kijk rond je om te zien waaraan je je tijd kan spenderen”, gaf de actrice als raad mee in het magazine Harper’s Bazaar.

“We kijken veel meer naar ons eigen gezicht dan mensen vroeger deden en het doet je geen goed. Je bent de hele tijd bezig met wat je kan veranderen en hoe je iets kan herstellen aan je gezicht.”

Spijt van botox

De actrice waarschuwt ook voor plastische chirurgie. “Wees erg, erg verstandig als je iets in je gezicht laat injecteren. Wacht absoluut zo lang mogelijk om iets te laten doen”, benadrukt ze.

“Denk niet dat je op je 37ste al dingen moet injecteren in je gezicht. Je hoeft ook niet zo veel make-up te dragen of opgedirkt haar te hebben."

Jennifer Garner liet eerder al weten dat ze spijt heeft over botox, wat ze een paar keer heeft laten injecteren. “Ik vind er niks aan – ik wil geen bevroren gezicht”, zei ze in 2020.

Normaal eruit zien

Zelf mocht de actrice tijdens haar jeugd geen make-up dragen, gaatjes in haar oren laten schieten of haar nagels lakken. “Mijn moeder zette schoonheid niet bovenaan het lijstje met prioriteiten. Dat waardeer ik enorm. Het was een ware schok toen ik aan de universiteit mensen hoorde zeggen dat ik mooi was.”

Sindsdien omarmt Jennifer Garner natuurlijke schoonheid. Ze probeert zo “normaal eruit zien te normaliseren” in een maatschappij en industrie waarin onrealistische schoonheidsnormen gelden.

“We kunnen het allemaal met wat minder doen, want ik wil niet dat mijn kinderen of andere mensen enkel de actriceversie van mij zien, perfect opgemaakt door briljante make-up specialisten, en denken dat ik er zo uitzie”, vertelde ze aan Shop Today in 2021.

 

Bron: Huffington Post