vrouw aan raam

Parentale burn-out: een fenomeen van de laatste jaren?

28/03/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Eén op de twaalf ouders in België krijgt te maken met een parentale burn-out. Dat is veel. Je belandt natuurlijk niet van de ene dag op de andere in zo’n burn-out, daar gaat een hele weg aan vooraf.  Maar wanneer kan je spreken van een echt probleem?

Dat het een hele aanpassing is om mama of papa te worden, dat is een understatement. Het is compleet normaal dat het ouderschap met momenten behoorlijk vermoeiend is en dat het niet altijd gemakkelijk is. Maar wanneer gaat het verder dan die normale vermoeidheid en is er echt sprake van een parentale burn-out? 

Een parentale burn-out is een onderwerp waarover steeds vaker gepraat wordt, zowel in de media als in onze omgeving. Maar wat is dat nu eigenlijk precies, zo’n parentale burn-out? Wat is het verschil met een depressie of een “gewone” burn-out? Is het een fenomeen van de laatste jaren, of hadden de vorige generaties ouders hier ook mee te kampen? 

Samen met Lies Clerx, klinisch psycholoog en doctor in de psychologie, gaan we in onze podcast op zoek naar antwoorden. 

Je kan de podcast hier beluisteren.

Deze podcast kunnen jullie gratis beluisteren dankzij onze partner Mustela. Ouder zijn – dat is niet altijd rozengeur en maneschijn. Maar hey, we steunen elkaar. Mustela zorgt met verzachtende verzorgingsproducten voor een zacht velletje voor het hele gezin. Daarnaast biedt Mustela advies en tips om te zorgen voor jezelf en al de mensen die je liefhebt. Ook voor een leidraad om te groeien als ouder kan je bij hen terecht.  Neem een kijkje op mustela.be!

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes