3451fi.jpg

Overleven tussen allemaal meisjes: 7 tips van een geroutineerde vader

23/08/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Ik heb twee dochters en één vrouw. En een konijn – een vrouwtje. Het testosterongehalte in ons huis is dus gezakt onder het kritieke peil. Ondertussen heb ik wel ongeveer 6 jaar ervaring. En al doende leert men. Een aantal tips uit de praktijk:

Onthoud vooral deze:

  1. Verdeel en heers. Weet: ze zullen je proberen te isoleren, bijna altijd om dingen gedaan te krijgen uiteraard. 1 tegen 3 (of 4, of meer), dat red je nooit. Haal ze uit elkaar. Ga de meisjes eens afhalen van crèche/school, terwijl de mama nog niet thuis is. Je zal zien: ze staan veel minder sterk én zullen vechten om je aandacht!
  2. Probeer je dochters trouwens ook wanneer mogelijk zinnen in te prenten als: ‘Wie is de baas? Papa!’ en dit dagelijks te herhalen. Je zal zien: je inspanningen zullen beloond worden.
  1. Train je zelfbeheersing. Misschien is dat ook zo met jongens, maar met meisjes is het codewoord: geduld. Ik sta ongeveer de helft van de tijd met de deurklink in de hand omdat er nog eentje pipi moet doen, of haar handtas vergeten is, of toch een andere sjaal aanwil dan diegene die ze aan heeft, of vindt dat haar collant jeukt, en zich dus volledig moet uit- en aankleden … Ik zeg het je, laat het los. Adem in. En adem uit. Of drink af en toe eens een pint. Kan geen kwaad. Een Duvel ook niet.
  1. Zeg nee, zoveel mogelijk. Je bankrekening zal je dankbaar zijn. Want ze gaan het je vragen. Elke dag. ‘Papaaaa, krijg ik een kleedje’? ‘Papaaaa, ik wil zo graag dat hondje dat uit zichzelf kan lopen.’ ‘Papaaa, krijg ik vandaag oorbellen?’ En ja, het zijn je dochters, ze zien er bloedschoon en superschattig uit. Dus: je zwicht. Je gaat winkelen. En dat is dan nefast voor je banksaldo. Probeer niet rechtstreeks in die puppyoogjes te kijken en nee te zeggen. Nee is nee, meisjes. Echt. Nee…. Uhm … nee?
  2. Get over it. Ja, je huis is een roze stal. En droomde je van een elektrische trein of telegeleide auto? Vergeet het maar. Meisjes paraderen allemaal (er zullen uitzonderingen bestaan, maar daar zou ik geen geld op verwedden) liefst van al in prinsessenkleertjes door het huis. Idealiter met een laagje schmink op hun gezicht. Zorg voor een eigen ruimte in huis waar ze niet binnen mogen, en schilder die helemaal blauw of zwart.  
  3. Step away from the building, af en toe. Plan een vaste fietsdag in. Of ga een rondje rijden in de auto. Wat ook helpt: oordopjes of headphones. Zet jezelf gewoon in de zetel met je Ipad en kijk op je gemak naar een filmpje. Als je dat met veel overtuiging doet, laten ze je wel met rust. Meestal. 
  4. Geniet. Want uiteindelijk ben jij wel de ster. Jij bent met uitsterven bedreigd dus dat geeft je wel een bepaalde status.

Geniet van de aandacht! Want, die krijg je echt wel :-).

 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes