koppel

11 dingen die gelukkige koppels (bijna) nooit doen

21/05/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

Koppels die gelukkig zijn met elkaar hebben vaak bepaalde gewoontes of gedragingen die hen helpen om hun relatie sterke en liefdevol te houden. En tegelijk zijn er ook bepaalde dingen ze net níet doen. Natuurlijk is het een utopie om te denken dat het bij sommige koppels altijd rozengeur en maneschijn is en dat er bij hen nooit wrevel ontstaat, maar koppels in een gezonde relatie streven ernaar de volgende dingen te vermijden:

 1. Ruziemaken over kleine dingen
  Gelukkige koppels zien in dat sommige dingen gewoon niet de moeite waard zijn om over te ruziën. Ze kiezen ervoor om kleine meningsverschillen snel op te lossen en laten ze niet  uitgroeien tot grote conflicten.
 2. Elkaar de schuld geven 
  In de plaats van de schuld op elkaar af te schuiven, nemen ze de verantwoordelijkheid op voor hun eigen acties en communiceren ze op een constructieve manier om problemen op te lossen.
 3. Negatieve opmerkingen geven 
  Ze vermijden denigrerende of beledigende uitspraken naar elkaar toe, en streven naar een respectvolle communicatie - ook als ze het oneens zijn. Zelfs in het heetst van de strijd grijpen ze zelden of nooit naar scheldwoorden, omdat ze weten dat die contraproductief werken en leiden tot negativiteit en wrok. Natuurlijk ervaren zelf goede koppels weleens woede, frustratie of teleurstelling, maar hun algemeen beeld blijft positief en respectvol. 
 4. Het succes van de ander niet gunnen 
  In plaats van jaloers of bitter te zijn of te concurreren met elkaar, vieren gelukkige koppels net elkaars prestaties en steunen ze elkaar bij het nastreven van hun doelen. Ze moedigen elkaar aan om te groeien en te slagen en geven elkaar het gevoel dat ze in hetzelfde team zitten. 
 5. Voortdurend met hun neus op een scherm zitten
  Ze maken bewust tijd voor elkaar en zorgen ervoor dat ze niet continu bezig zijn met hun telefoon. Ze geven elkaar hun onverdeelde aandacht.
 6. Geheimen hebben voor elkaar 
  Openheid en eerlijkheid zijn belangrijk in een gezonde relatie. Gelukkige koppels delen hun gedachten, gevoelens en zorgen met elkaar. Dingen geheim houden voor elkaar kan zorgen voor een afstand. In het beste geval komt iemand ermee weg, maar draagt die wel de last van een geheim mee te dragen. En als de waarheid toch bovenkomt, is het moeilijk om het vertrouwen nog te herstellen. 
 7. Elkaar niet waarderen 
  Het uiten van je waardering en dankbaarheid is essentieel in een gelukkige relatie. Koppels die elkaar waarderen, zorgen voor een positieve en ondersteunende omgeving. 
 8. Moeilijke gesprekken schuwen 
  Er zullen altijd meningsverschillen zijn. In plaats van hun gevoelens onder het tapijt te vegen om een moeilijk gesprek te vermijden, zijn gelukkige koppels in staat om openlijk en eerlijk te praten. Dat doen ze ook over moeilijke onderwerpen, denk maar aan geld, schoonfamilie, opvoedingskwesties, seks, … 
 9. De score bijhouden 
  In een gezonde relatie doen beide partners dingen voor elkaar omdat ze dat willen, niet omdat ze verwachten dat de ander hetzelfde terugdoet. Als de balans echt uit evenwicht raakt, dan kunnen ze daarover praten zonder een beschuldigende toon aan te slaan. Dat doen ze door bijvoorbeeld aan te kaarten: “De laatste tijd heb ik het gevoel dat ik een grotere last op mij neem dan normaal, kunnen we daar even over praten?” 
 10. Wrok koesteren 
  Gelukkige koppels accepteren dat zowel zijzelf als hun partner niet perfect zijn. Ze zijn bereid hun excuses aan te bieden en te vergeven, in plaats van frustraties en teleurstellingen tussen hen in te laten komen. 
 11. Elkaar als vanzelfsprekend beschouwen 
  Gelukkige koppels doen bewust moeite voor elkaar om niet op automatische piloot terecht te komen. Dat kan door dates in te plannen, maar ook door interesse te tonen en elkaar te begroeten met een knuffel en een kus. Om niet in een sleur terecht te komen, zoeken ze nieuwe dingen om samen te ontdekken. 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes