5143fi.jpg

Wat je niet moet zeggen tegen een ouder met slaapgebrek

7/11/2023

Misschien bedoel je het goed, maar bepaalde dingen zeg je beter niet tegen een ouder die te kampen heeft met een slaapgebrek. Want eigenlijk komen die opmerkingen niet zo goed over bij die ouder die dodelijk vermoeid is … Een greep uit de reacties die je beter links laat liggen:

1. Ooit wordt het beter

Wat bedoel je, ooit? Ooit heeft iemand gezegd dat er een pot goud staat waar de regenboog de grond raakt. Heeft iemand die pot al gevonden? Dus zeg het gewoon niet. 'Ooit' is te vaag. We zien er nu al geen einde aan komen, dus druk ons niet met onze neus op de feiten.

2. Ik begrijp het, 'dievanons' sliep pas door op 1 jaar

Eerst en vooral, ons kind is al anderhalf. Bedoel je nu dat onze peuter abnormaal is?! Ik snap waarom je zoiets zegt hoor, om even aan te tonen dat slechte slapertjes in de beste gezinnen voorkomen. Je sympathiseert met ons. Maar als ik heel eerlijk ben: wij hebben er niets aan!

3. Ik weet het beter

Ok, geen omstander die het zo zegt, maar het komt erop neer dat heel wat mensen ons relaas beantwoorden met heel veel advies.

Je moet osteopaat x nemen.
Laat ze huilen.
Geef ze een of ander homeopathisch wondermiddel.

Het slecht slapend kind als een symptoom dat je kunt bestrijden. Maar zo werkt het niet. Het is gewoon...kak. In sommige gevallen kan je niets meer doen dan te aanvaarden.

Wat dan wel?

Hou je ver weg van alles hierboven. Luister. Knik. Biedt een warm drankje aan. (Koffie mag altijd , thee is beter) Wil je echt iets doen, zeg dan 'Wat erg, moet ik eens overnemen? '

Maar allicht slaap je zelf te graag. Dat begrijpen wij als geen ander.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes