LEGO DUPLO meisje speelt met lenteset

Spelen én de grote eerste stappen zetten? Dat kan je kindje + WIN een lenteset van LEGO® DUPLO®

21/03/2023
Mamabaas
Door Mamabaas

Een peuter hoeft zich nog niet veel aan te trekken. Zorgeloos ontdekken en spelen, dat is het belangrijkste. Kleine kinderen kunnen spannende en grote eerste stappen zetten in hun jonge leventje. En daarbij kan speelgoed ze een heel stuk op weg helpen.

Steek je hand op als je als kind urenlang hebt zitten bouwen met kleurrijke stenen van DUPLO®. Check!

Ook vandaag openen de iconische bouwstenen een wonderlijke wereld vol leuke speelmogelijkheden voor peuters en jonge kleuters. En we geven het toe: ook vandaag – een niet naderbepaald aantal jaren na onze eigen ervaring – zijn wij nog altijd grote fan van de speelsets :-).

Volop groeien

Het is niet omdat je kindje klein is dat het nog geen enorme stappen kan zetten. Maar dan vooral al spelend. En LEGO DUPLO wil daarbij helpen, met kleine stapjes om groots te beginnen. Zodat kinderen al van jongs af aan, zonder het te beseffen en vooral met tonnen plezier, kunnen bouwen aan belangrijke eigenschappen en vaardigheden.

Doorzettingsvermogen bijvoorbeeld. Dat kan starten met het proberen om de ene DUPLO®steen op de andere te klikken. Lukt het niet meteen? Niet erg, niet opgeven en gewoon opnieuw proberen. Je kan blijven spelen, dat is plezant.

Zo bouwt je kleintje aan een constructie, maar ook aan zelfexpressie én zelfvertrouwen. Want er bestaat geen foute manier om te spelen. Creëer je eigen wereld of verhaal, gebruik je fantasie en gebruik alle stenen en figuren zoals jij wil. En elke keer dat je kindje een oplossing vindt of iets nieuws bedenkt, krijgt zijn zelfvertrouwen een enorme boost.

Alles ontdekken over groenten en fruit

LEGO DUPLO heeft er een gloednieuwe reeks voor.

LEGO DUPLO meisje speelt met biotuin

Zo is er een biotuintje met verschillende groenten en fruit, zoals een wortel, tomaat en watermeloen. Zoals het in een tuin gaat, zijn er ook diertjes: een slak, een bij en een lieveheersbeestje. Echt top om je kleintje te laten kennismaken met de diverse wereld van de groentetuin.

Met de groeiende wortel kan je kindje kennismaken met wat groenten (of fruit) nodig hebben om goed te groeien. Het kan het weer bepalen met de zon- en regenwolkstenen, zodat de plant alles krijgt wat die nodig heeft. En als de wortel wat hulp kan gebruiken, kan je water bijgeven met de gieter.

LEGO DUPLO jongen en mama spelen met biomarkt

En het gaat verder. Want eens de groenten geoogst zijn, moeten ze natuurlijk tot in de winkel geraken. Met de fruit- en groentetractor kan je je kindje vertellen hoe je de groenten vervoert. De ananas, tomaat en broccoli zijn er klaar voor! Er zit ook een DUPLO® steen bij die een plantenzaadje is, zodat je peuter kan zien hoe een groente of fruit vanuit een zaadje groeit.

Met de biomarkt kan je dan weer uitleggen hoe groenten en fruit verkocht worden. Jep, met centen erbij (stenen met een munt erop).

Getest en goedgekeurd

Meisje en peuter spelen met LEGO DUPLO

Maak kennis met Ella (3) en Victor (1), onze twee guitige testers van LEGO DUPLO.

Hun enthousiasme deed de plezier-barometer bijna ontploffen. 

Ella is gek op de natuur en de DUPLO®sets van waren meteen een hit. De verschillende groenten, bomen en bloemen zorgen voor herkenning, maar zijn meteen ook perfect om de eigen verhalen en speelmomenten te creëren.

De vrolijke kleuren en de tractor waren al voldoende om Victor te overtuigen :-).

WIN een lenteset van LEGO DUPLO t.w.v. €105

Nog op zoek naar een leuk paascadeautje voor je kindje? Of gewoon een extraatje voor een wereld vol speelmogelijkheden?

Deze wedstrijd is afgelopen.

LEGO DUPLO wedstrijd lenteset

Goed nieuws, want wij mogen 5 lentesets van LEGO DUPLO t.w.v. €105 weggeven!

In elke set zit:

  • een biotuintje
  • een groeiende wortel
  • een fruit- en groentetractor
  • een biomarkt.

Vul vóór 9 april 2023 – 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in. En wie weet kan je peuter zich binnenkort volledig laten gaan met de allerleukste speelsets.

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

 

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met LEGO DUPLO. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes