escaperoom

Escape from reality: 9 supercoole escaperooms

30/10/2022

Nog geen plannen voor de herfstvakantie? Check dan zeker eens het boek Nooitgedachtland van Vanessa Sanders. Ze gaat al jarenlang met haar gezin op pad door Vlaanderen en Nederland en deelt adresjes voor originele en avontuurlijke gezinsuitstapjes. Wij hebben alvast zin om deze 9 supercoole escaperooms uit te testen!

escape room

Familie-escaperoom Prof. Kepler & The Machine – Antwerpen

Zin om de wereld te redden? Dat kan in de prachtige steampunkachtige escaperoom Prof. Kepler & The Machine in Antwerpen. Daar ga je onder leiding van de chaotische professor Kepler de werelddraaimachine (lees: het geheime mechanisme waardoor onze planeet kan blijven draaien) opnieuw proberen op te starten. Faal je? Dan vergaat de wereld… De wereld redden in een tot de puntjes afgewerkte escaperoom? Ideaal om je weekend wat betekenis te geven, nietwaar?

Kids-escaperoom Rescue Roger – Houthalen-Helchteren

Het is in België een ware zoektocht om een Kids-escaperoom te vinden waar alle raadsels kloppen, op niveau zijn en het geheel uitdagend,entertainend en afwisselend is. Welnu, bij TrappedIn Houthalen krijg je gegarandeerd een wauwgevoel. Ook de begeleiding door de vriendelijke eigenaars via het scherm is top. Kinderen hebben hier echt een uur plezier en krijgen verschillende opdrachten voorgeschoteld. Van geluidsfragmenten analyseren en het oplossen van een cryptex tot het zoeken van tips met een blacklight.

bank

Familie-escaperoom Let’s Rob The Bank – Antwerpen

Wil je eens gigantisch educatief (ahum, niet dus) te werk gaan? Ga dan samen met je kinderen een bank overvallen. Lijkt me een ideale gezinsuitstap, toch? De escaperoom Let’s Rob The Bank verschaft naast een opbouwend spanningsgehalte ook een leuke mix tussen fysieke opdrachten, puzzels en raadsels en een hoge belevingsintensiteit die wordt gecreëerd door een sterke verhaallijn in combinatie met een mooi, aangepast decor. Aanrader!

Mysterie Van De School der Magie – Leuven

Fervente Harry Potterfans vinden zonder twijfel hun gading in de escaperoom Harry Potter van Leuven, waar de spannende tocht begint in de mysterieuze ‘School der Magie’. Daar doen geruchten de ronde dat he  grote kwaad dat niet genoemd mag worden, is teruggekeerd om wraak te nemen op een tovenaarsleerling. En dus is het aan jou om hem te stoppen en te vernietigen voor het te laat is.

escape room scherm

Outdoor escapegame Magic Portal – Steendorp

Rond het Fort van Steendorp kun je, gewapend met een action pack en een iPad, het spel Magic Portal spelen. Een game waarbij je, via een magische poort, binnenstapt in een parallel universum, gevuld met bijzondere wezens en magie. Net goed om zelf even te ontsnappen aan de werkelijkheid. Verwacht een queeste tegen de tijd waarbij je, aan de hand van AR-technologie, in combinatie met allerlei attributen en onder leiding van een buitengewone gids, raadsels dient op te lossen met het oog op het redden van de wereld. En dit alles in het groen en met het Fort van Steendorp op de achtergrond. Niet slecht!

Fietsescape – Komen

Krijg je niet genoeg van escapegames? Dan zul je ook deze fietsescape geweldig vinden. Want een fietstocht gecombineerd met een outdoor escapegame is niet iets wat je elke dag tegenkomt. Dus, in het gezelschap van een escapebox vol hangslotjes ga je op pad om raadsels op te lossen opdat je alle vakjes in de box openkrijgt. Vakjes die je dichter brengen bij de beelden die Hugor verstopte na een ruzie met zijn zus. Deze activiteit is goed voor een hele dag plezier en een ludieke manier om Komen te ontdekken.

Escaperoom-experience at home – eigen woonkamer

Wat is nu precies een escape game at home? Wel, dat is een escaperoom die je in pakketvorm in de bus geleverd krijgt, vol puzzels en raadsels zodat je in je eigen woonkamer van een puzzelavontuur kunt genieten. Een voorbeeld van een dergelijke escaperoom is Witchery Spell van de ontwikkelaars van Dark Park, een alom geprezen escapelocatie. Zodra je de box opent, kan het avontuur beginnen en begin je aan je strijd om vier overblijvende heksen te redden van hun gruwelijk lot door geheime boodschappen te ontcijferen, het nut van verschillende artefacten na te gaan en een onderzoek uit te voeren op geheime websites.

escape room brussel

Koezio – Brussel

Is het een escaperoom? Is het een speeltuin? Is het een klimpark? Wel, Koezio is het allemaal! In Koezio ga je na of je geschikt zou zijn als special agent door vier missies te doorlopen. Je wordt getest op je vermogen tot onthouden, je fysieke capaciteiten, je probleemoplossend denken en je stressbestendigheid. Hierbij beland je van een doolhof in een glijbanenpark met ballenbaden tot een klimparcours in de hoogte. Superleuke ervaring voor jong en oud. Slaag jij voor alle proeven?

cover nooitgedachtland

Op zoek naar inspiratie voor originele gezinsuitstappen? Check this out!