5895fi.jpg

Geniet ervan, ze worden zo snel groot!

19/01/2024

Geniet ervan, ze worden zo snel groot. Ik hoor het de collega’s van mijn man nog zeggen toen ze op babybezoek kwamen bij mijn oudste dochter. Elf is ze ondertussen. Nog eens elf jaar en dan is ze 22. Slik.

Zoals elke ouder heb ik af en toe een momentje waarop het besef komt dat ze groot worden, zoooo snel groot worden. Een moment waarop je wou dat je de pauzeknop kon indrukken.

Druk, druk, druk

Maart is bij ons een superdrukke maand. Mijn drie kinderen zijn allemaal in maart geboren. Dat wil zeggen: 3x het huis versieren, 3x cadeautjes kopen, 3x trakteren op school, verjaardagsfeestjes voor de vriendjes, feest voor de familie… en dat allemaal op drie weken tijd. Druk, druk, druk dus…

Maar plots kwam het besef dat dit niet eeuwig blijft duren. Hoelang zullen ze nog het huis op stelten zetten en in de tuin ravotten tijdens feestjes? Hoelang willen ze nog een verjaardagskroon op? Hoelang vinden ze het nog fijn om bij mama en papa te zijn op hun verjaardag?

Ik probeer ze te koesteren, die momenten van samenzijn. Onbezorgd en onbezonnen.

Ze hadden gelijk

Want hoe snel is het gegaan om van 0 naar 11 jaar te gaan? Zo snel zal het van 11 naar 22 gaan. Of nog sneller?

Wat ik alleen maar wilde zeggen: ze hadden gelijk, de collega’s van mijn man. Ze worden verdorie echt snel groot! En ik geniet ervan. Toch op de momenten dat ik mezelf niet voorbijloop…