Mama en baby lachen

1 jaar kindje, 1 jaar mama: WIN een cadeaupakket voor je 1-jarige feestvarken

13/06/2024
Mamabaas
Door Mamabaas

1 jaar geleden maakte jij mij mama. 1 jaar geleden nam ik jou voor de allereerste keer in mijn armen. 1 jaar … mijn baby is 1 jaar oud. Stop de tijd alsjeblieft!

Het cliché klopt: de tijd gaat veel te snel voorbij. Mijn baby is geen kleine baby meer. Maar een guitige peuter van 1 jaar. Eentje die net begon te lopen en mij dus geen minuut rust meer gunt.

Maar ook eentje die me al 1 jaar de allermooiste momenten heeft bezorgd.

1 jaar ongekende verliefheid

Toen ik mijn man ontmoette, was ik nooit verliefder. Dacht ik. Want een jaar geleden ontmoette ik mijn baby. En dat was verliefdheid op het eerste gezicht. En vooral, verliefheid van een andere planeet. Ongekend diepe liefde. #sorryschatikziejouooknogaltijdzograag

1 jaar tedere momenten ’s avonds

Al waren er avonden waarop ik een klein schietgebedje deed dat je zonder meer je oogjes zou sluiten als ik je neerlegde, toch genoot ik van al die avondlijke gestolen momentjes.

Gewoon jij en ik, in het schemerdonker in jouw kamer. Nog een laatste melkvoeding geven. Even samen neerzitten en jouw half slaperige lijfje dicht tegen het mijne aangedrukt – en je handje dat dan altijd mijn haar in krulletjes draait.

Ons melkmomentje ’s avonds blijven we houden, met een flesje groeimelk. En die melk nemen we trouwens ook mee om de dorst te lessen op uitstap, in handige Bambix groeimelk 1+ brikjes van 200 ml(zonder toegevoegde suikers).

1 jaar team no sleep

Oké, naast die heerlijke mama-zoon-tijd voor het slapengaan … waren er ook die talrijke mama-zoon-wakker-in-het-holst-van-de-nacht-episodes. Ik leerde nieuwe kanten van mezelf kennen.

Zoals die kant die nog altijd functioneert, al dan niet in zombiemodus, na een nacht waarin ik amper aan 2 uur onafgebroken slaap ben geraakt.

1 jaar smossen

Jep, 1 jaar lang leef ik intussen met vlekken van kwijl, spuug en andere niet nader genoemde substanties op mijn kleren. En jouw kleren ook, tuurlijk.

Begrijp mij niet verkeerd, ik stop vuile kleren in de was. Maar soms … ben jij mij voor. Of beter gezegd, ben je de wasmachine voor, die nog volop bezig is met een rondje eerder vuilgemaakte kleren schoon te krijgen.

En ja, al 1 jaar lang wordt hier in huis grondig gesmost. Op de vloer, op de zetel, op het tapijt en … als we geluk hebben eens op tafel – wat dan weer zo veel te gemakkelijk weg te vegen is (where’s the fun in that?).

Tip: voor de fruitpap op verplaatsing heb ik alvast een fijn, smosvrij alternatief gevonden! Bambix heeft zo’n handige knijpzakjes met verschillende smaken fruitpuree, 100 % biologisch. Je neemt ze super makkelijk ergens mee naartoe. Vanaf 6 maanden kan je kindje ze eten.

1 jaar mijlpalen

Zo veel gigantische stappen heb je gezet in 1 jaar tijd. Zo veel herinneringen, zo veel mijlpalen heb je al bereikt – en ik altijd maar proberen in de aanslag te zitten met die smartphone om alles vast te leggen op beeld. Niemand die zijn prachtige kroon en troon verdient dan jij!

1 jaar overal te laat

Oh ja, ik geef grif toe: ik kom al ongeveer een jaar overal standaard te laat en jij bent mijn excuus. Ook als je dat eens een keertje niet bent … oeps!

1 jaar mama

1 jaar geleden werd jij geboren. En ik herboren. Als mama, jouw mama. En wat een rollercoaster van een jaar is me dat geweest. Met een mix aan emoties en ervaringen.

Maar wel een rollercoaster waarop ik al direct sta aan te schuiven om het volgende jaar weer op te kruipen. En het jaar nadien, en het jaar daarna, en … je hele leven eigenlijk.

WIN een Bambixpakket voor je 1-jarige feestvarken

Bambix

Mocht je kindje net zijn of haar eerste kaarsje uitblazen? Of viert je kleintje deze zomer zijn of haar eerste verjaardag? Dan hebben we mogelijk nog een fijn cadeautje.

Wij mogen we 5 pakketten vol met lekkers van Bambix en een diplomaboek weggeven!

Dit zit in het cadeaupakket:

 

Vul vóór 2 juli 2024 – 23u59 onderstaand wedstrijdformulier in.

Deel ook je mooiste herinnering of moment uit het eerste levensjaar van je kindje. En wie weet krijgt je kleine feestvarken binnenkort het cadeaupakket!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Bambix. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes