4478fi.jpg

10 dingen waar ik stiekem van droomde voor ik kinderen had... en die NOG leuker zijn 'in het echt'!

23/03/2023

Vroeger fantaseerde ik wel eens over het ouderschap. En hoewel de realiteit al eens dik kan tegenvallen (nachtjes zonder slaap, zieke kindjes, stoute kindjes, ontroostbare kindjes en alle emoties daartussenin), de rest is gewoonweg fantastisch! Mijn top 10.

10 zalige dingen aan kindjes

  1. De eerste verliefde blik. Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar mijn baby kan ZO verliefd kijken dat ik niet twijfel: ik ben zijn eerste grote liefde! *smelt*
  2. Samen dansen op slechte kindermuziek. Ik droomde al over schattige dansjes en de realiteit is nog mooier, mijn peuter probeert te dansen en begint te shaken met zo'n aanstekelijk enthousiasme op 'haar' liedje van K3 dat zelfs de papa dan een paar pasjes op onze denkbeeldige dansvloer zet.
  3. De eerste 'je bent lief'. Een klein kind klinkt nog veel koddiger dan ik het mij voorstelde voor ik kinderen had. 'Mama is lief.' zegt ze plots. 'Dank u schatje! Wil je nog een koekje? 3 misschien?' Een paar minuten later komt er misschien een 'Jij bent stom' uit, maar hey, ik was dan toch even populair.
  4. De eerste keer dat ze bewust een handje in het jouwe leggen. Ik voelde zoveel: verpletterende verantwoordelijkheid, ontroering, trots... het maakt me oprecht gelukkig, het gevoel dat ze me vertrouwen en nodig hebben.
  5. De eerste glimlach. De baby lacht nu breed. Hij gibbert zelfs als ik hem kriebel. 'Hij houdt van mij!', zingt mijn hart telkens opnieuw. De allereerste lachjes van mijn kindjes overtroffen alle verwachtingen.
  6. De eerste tekening die ze speciaal voor mij gekleurd heeft. Net zoals ik hoopte helemaal buiten de lijnen en een kakofonie aan kleuren, maar het ontroert me heel erg.
  7. Samen onnozel doen. Te gek toch, nog eens helemaal opnieuw 'kinds' doen? We bouwen reuzetorens uit Duplo. Ik mag mee de glijbaan op. (en af) En niemand kijkt raar als ik mee het ballenbad in stap. Ik lijk misschien een bezorgde moeder maar stiekem vind ik het gewoon zalig om lekker mee te doen!
  8. Naar mijn slapende kindjes kijken. Er komt zo veel meer emotie aan te pas dan ik kon vermoeden. De liefde voor mijn kleintjes gaat zo diep. En natuurlijk hou ik nog meer van hen als ze - eindelijk - vredig slapen!
  9. Kleertjes kiezen! Ik heb een jongen en een meisje en ik doe niets liever dan fijne outfitjes samenstellen voor onze minime's! Er is zo veel keuze! Nog meer dan ik hoopte! En als ze dan complimentjes krijgen of zelf heel blij zijn met hun dinotrui dan voel ik me heeeeel voldaan. Ik zou zelfs nog een derde wensen als ik al die schattige ieniemienie kleertjes zie. Lief, wat denk je?
  10. Gezinnetje spelen. Soms voelt het nog een beetje of ik een rol speel. Begrijpen jullie dat? Ik voel me nog niet helemaal mama en doe maar wat. Ik denk dat mijn man dat ook soms zo ervaart. Maar zoals we nu samen een weg zoeken, voelt het toch heel natuurlijk aan. We genieten echt heel hard van al dat gezinsgeluk! En dit overweldigende gevoel overtreft al mijn stoutste dromen...