5331fi.jpg

5 manieren om een band te creëren met je baby

10/06/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Een baby krijgen, dat kan een overweldigende ervaring zijn. Die eerste dagen en weken kan het een gigantische opgave lijken om dingen te ondernemen met dat kleine hummeltje dat volledig afhankelijk is van jou. Toch zijn er een aantal activiteiten die je zonder al te veel moeite samen kan doen, en die zorgen voor wat hechtingstijd met je nieuwe kleintje.

1. Neem een douche met het gezin

Die eerste dagen of weken lijkt het misschien alsof je nooit nog aan een douche toekomt. Maar als mama, papa en baby samen een douche nemen, krijg je een echte win-win: je geniet van een moment samen én van een ontspannende douche. Bovendien kalmeren veel kleine baby’s door het geluid van water. Terwijl de ene zich wast, kan de ander naast de waterstraal staan met de baby, om daarna te wisselen.  Je kan natuurlijk ook samen in bad, als je dat liever doet.

2. Maak wandelingen in de natuur

Het is zo ongelooflijk belangrijk om buiten te komen. Door dag in dag uit binnen te zitten, worden zowel jij als je baby knettergek. Zelfs gewoon een blokje om is al goed, als je maar buitenkomt! Toon je kleintje de planten in de tuin of de bomen in de straat, want alles is nieuw voor dat kleine hummeltje. Je baby kan lekker rondkijken terwijl je wandelt.

3. Zorg voor een liedje dat alleen van jullie is

Door telkens hetzelfde liedje te zingen voor je baby, zal hij of zij dat liedje op den duur meteen herkennen. Wellicht zullen jullie het jaren later nog altijd zingen, en zal het herkenbare melodietje je kind op slag rustig maken. Het maakt trouwens niet uit of het een bestaand liedje is, of dat je zelf een nummertje uitvindt. Je kan ook bij elke routine (zoals een badje nemen of kleertjes aandoen) een toepasselijk liedje uitvinden, want dat maakt het allemaal net iets leuker.

4. Draag je baby

Je baby dragen kan echt een geschenk uit de hemel zijn. Je hebt je baby dichtbij jou, maar hebt toch je handen vrij om iets te kunnen doen. Ook als je boodschappen doet kan het handig zijn, zo heb je tenminste plaats in de winkelkar. De kans is trouwens groot dat je kindje in slaap wordt gewiegd, dus over dat dutje hoef je je ook al geen zorgen te maken. En als je je baby draagt op een feestje of evenement is het bovendien mooi meegenomen dat het wat afgeschermd zit, en mensen minder geneigd zijn om hem of haar aan te raken, want niet alle baby’s (of mama’s) houden daarvan.

5. Hou je kindje vast terwijl het slaapt

We kunnen het niet genoeg herhalen: je kan een baby niet verwennen. Als je er de tijd voor hebt, hou je baby dan af en toe vast tijdens een dutje. Laat je kleintje slapen op je borst en geniet van dat heerlijke gevoel. Want ook al is het een cliché, de tijd vliegt, en voordat je het weet is je kleintje te groot om dat nog te (willen) doen.

Een baby, dat is hard werken. Maar het is een korte levensfase die snel voorbijgaat, dus probeer kleine momentjes te creëren die levenslange herinneringen worden.

 

Bron: ScaryMommy
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes