7653fi.jpg

Uitgetest: de OmniBreeze draagzak van Ergobaby (en we geven er eentje weg!)

28/09/2021
Mamabaas
Door Mamabaas

Je baby dragen is niet alleen gemakkelijk, het biedt ook je kindje én jezelf heel wat voordelen. Je kan je baby al vanaf de geboorte dragen en ermee doorgaan zolang jullie je daar comfortabel bij voelen: de OmniBreeze draagzak kan je gebruiken tot je kindje een flinke peuter van 20kg is.  

Er zijn niets dan voordelen aan het dragen van je kindje:

 • Door je nabijheid, je stem, je hartslag, je ademhaling en je geur voelt je kindje zich veilig en geborgen. Je baby heeft na negen maanden in je buik een grote behoefte aan warmte, aanraking en liefde, en die huidhonger kan je perfect stillen door je baby te dragen.
 • Doordat je baby zich geborgen voelt, huilt hij minder.
 • Een draagzak zorgt voor verlichting bij krampjes of reflux. Wanneer je je kindje draagt, zit hij rechtop met zijn knietjes omhoog, waardoor de darmpjes ontspannen en er minder snel melk terugvloeit.
 • Jij hebt je handenvrij om ondertussen andere dingen te doen. Een winkelkar duwen, grote broer of zus een handje geven, stofzuigen … Heel handig!

Als je een baby meeneemt in de draagzak, dan is het heel belangrijk voor jullie comfort dat er ademruimte is. Daarom is de OmniBreeze van Ergobaby de perfecte keuze: deze draagzak biedt een maximale luchtdoorstroming, zodat jij en je baby de hele dag droog blijven. Bovendien is Ergobaby het enige merk dat door de AGR als rugvriendelijk product is erkend én dat door het International Hip Dysplasia Institute (IHDI) als ergonomisch en gezond product wordt bestempeld voor de heupjes van de baby. 

De OmniBreeze draagzak biedt de nodige ergonomische ondersteuning op alle juiste plaatsen en is een alles-in-één draagzak die geschikt is voor elke ontwikkelingsfase van je kindje. Je kan de draagzak gebruiken tot je kindje 20kg weegt (tot ongeveer vier jaar dus). 

Je kan met de OmniBreeze draagzak je kindje op vier mogelijke ergonomische manieren dragen:

 1. Buik tegen buik. Dit is één van de meest voorkomende draagposities.
 2. Op je heup. Deze positie is ideaal voor iets grotere baby's die graag eens meekijken maar toch ook nog veilig bij mama of papa willen kruipen wanneer ze moe zijn of te veel prikkels ervaren.
 3. Buik tegen rug. Ideaal voor grotere baby's die op mama's of papa's rug mee rondkijken.
 4. Rug tegen buik. Deze positie is pas aan te raden als je kindje ongeveer zes maanden oud is, zelfstandig kan zitten en zijn of haar hoofdje goed kan rechthouden. Deze positie is ook eerder geschikt voor een beperkte tijd en in een rustige omgeving. Samen door een boekje bladeren of door het huis of de tuin wandelen kan bijvoorbeeld perfect op deze manier, naar de speeltuin gaan is dan weer geen goed idee. Je kindje kan zich in deze positie namelijk niet afsluiten van de wereld als het overprikkeld of moe wordt. 

Extra handige kenmerken:

 • Met schuifjes kan je de draagzak eenvoudig aanpassen om je kindje met het gezichtje van je weg of net naar je toe te dragen
 • SoftFlex-mesh die zorgt voor maximale luchtdoorstroming
 • Gewatteerde schouderriemen voor meer draagcomfort
 • Een steunkussentje voor het hoofdje en nekje van je kindje
 • Veiligheidsreflectoren voor meer veiligheid
 • Opbergmogelijkheden in de zijvakjes en het opbergzakje

Twijfel je hoe je de draagzak precies aantrekken of hoe je je kindje precies moet positioneren? Je kan het hier bekijken op handige instructiefilmpjes. 

Ergobaby

Uitgetest

‘De OmniBreeze draagzak van Ergobaby is een echte aanrader.

Een pluspunt vind ik zeker dat je de draagzak van in het begin kan gebruiken en dat zonder verkleinkussen. Bovendien ben je voor even goed. Een tweede draagzak aankopen is overbodig, want je kan deze gebruiken tot je kindje een flinke peuter of kleuter is van 20kg.

Heel fijn is dat je doorheen de maanden perfect kan afstemmen welke houding voor jou en je kindje het meest comfortabel is. Alle posities, van je kindje op de buik met het gezicht naar je toe en naar voor en op de rug zijn mogelijk.

Ik heb al een aantal draagzakken geprobeerd en deze is heel gebruiksvriendelijk.

Met een klitteband en riemen kan je snel de draagzak afstellen aan de grootte van jezelf en je kindje. Ook als mijn partner hem draagt, kan ik deze snel terug afstemmen naar mijn eigen posities.

Ik merk ook dat de draagzak zowel aan mezelf als aan mijn kindje de nodige steun geeft. Het hoofdje en nekje van mijn dochter worden hier heel goed ondersteund.

Ik kan zelfs mijn dochtertje sussen, genieten van haar nabijheid en ook wat huishoudelijk werk verzetten. Win-win situatie dus!

De perfecte draagzak voor wie snel, gemakkelijk, comfortabel en veilig op pad wil!’

Win!

Goed nieuws: we mogen ook een OmniBreeze draagzak weggeven, in een kleur naar keuze! Vul snel onderstaand wedstrijdformulier in, en wie weet sleep jij die wel in de wacht!

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Ergobaby. Meer lezen over ons advertentiebeleid kun je hier. 

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes