8004fi.jpg

Zo zit je baby comfortabel mee aan tafel + WIN je favoriete kinderstoel van Stokke®

11/03/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Dat een baby’tje niet meteen de voeten onder tafel steekt en mee eet met het gezin, is vrij logisch. Toch kan je ienieminie al van net na de geboorte mee aan tafel laten zitten. Of beter gezegd: liggen.

Er is niks gezellig aan – laat staan ontspannend – om snel snel je bord naar binnen schrokken al staand of in de zetel of …. omdat je je baby niet uit het oog wil verliezen. Gelukkig zijn er kinderstoelen waarmee je dat kleintje gewoon mee aan tafel neemt.

Voordelen van een meegroeistoel

Als er iets is dat je zeker ‘op de groei’ mag kopen, dan is het wel een kinderstoel. Een goede meegroeistoel is belangrijk om je baby veilig en comfortabel mee aan tafel te laten zitten. Maar daarnaast leert en ontwikkelt je kindje zich op een natuurlijke manier met zo’n centrale plek tijdens de maaltijden samen. En door samen te eten bouw je van in het begin een fijne band op.

Hoe zie je nu door het kinderstoelenbos de bomen? Welke meegroeistoel kies je. Sowieso zijn er enkele zaken waarop je het best let als je een stoel in huis haalt.

Voordelen van een meegroeistoel:

  • Je kindje kan er al in vanaf een paar weken na de geboorte. Je baby ‘zit’ in een soort lighouding, net zoals in een autostoel. Een speciaal zitje (schaal) voor jonge baby’s ondersteunt hem of haar perfect.
  • De stoel is jarenlang bruikbaar. De naam zegt het zelf: een meegroeistoel groeit mee met je kind, waardoor je hij jaren meegaat. Een gemiddelde kinderstoel kan je gebruiken tot de leeftijd van 3 jaar, maar een meegroeistoel trekt het veel langer. Zelfs tot op volwassen leeftijd bij sommige modellen.
  • Investering op lange termijn. Ja, een meegroeistoel is soms prijzig om aan te schaffen. Maar de andere kant: op lange termijn bespaar je. Je hoeft na 3 jaar geen nieuwe kinderstoel of nieuwe accessoires te kopen voor je kind.
  • Verstelbaar, dus je kind zit altijd op de juiste hoogte aan tafel.
  • Komt met handige accessoires. Een eigen tafelblad bijvoorbeeld. Dat kan handig zijn als je kindje klein is. Nadien haal je het eraf en kan je kind eten vanop de gewone tafel.

3x Stokke® op de groei

Stokke® heeft 3 prima en bekroonde modellen die met je kindje meegroeien.

Tripp Trapp

1. Tripp Trapp® stoel

Een populair model, de stoel die met je kindje meegroeit™ – een stoel voor het leven. Het klassiek Scandinavische design van Peter Opsvik past in elk interieur. Met de Newborn Set zit je baby er vanaf dag 1 bij aan tafel, prima ondersteund en veilig. Handig: het zitje heeft rode en groene indicatoren waardoor je ziet of het goed gemonteerd is.

Vanaf 6 tot 9 maanden kan je kindje zelfstandig rechtop zitten en dan kan je aan de slag met de Baby Set (met verhoogde rugleuning en kruisgordel) en kussenset. Zo zit je ontdekkende baby lekker goed en ergonomisch juist om mee te eten. De zit- en voetenplank is makkelijk verstelbaar (in hoogte en diepte) op maat van je groeiende dreumes. En de stoel is beschikbaar in verschillende trendy kleuren. Wist je dat je in de houten rugleuning ook de naam van je kind kan laten graveren? Leuke persoonlijke touch!

Stokke Stepps

2. Stokke® Steps™ stoel

Een 5-in-1 zitsysteem, in een authentiek en modern Scandinavisch design. Klik je de Newborn Set met wipstoel op dit model, dan kan je baby meteen na de geboorte mee aan tafel. En dubbel gewonnen: de wipstoel kan je ook losstaand op de grond gebruiken. Als je baby groter wordt, is er de Baby Set. Die kies je met of zonder eetblad. En alles installeer je makkelijk, zonder gereedschap – oef, zucht de niet zo handige Harry of Harriette. Je klikt alle accessoires gewoon vast. 

Het is een stoel op maat van actieve peuters, met onderdelen die bijna allemaal aan te passen zijn. Dankzij de ronde zitting en rugleuning zit je kindje er ergonomische optimaal bij. En het kan ook zelf op de stoel klimmen. Dankjewel daarvoor verstelbare voetensteun :-).

Stokke Clikk

3. Stokke® Clikk™ kinderstoel

Deze kinderstoel kan je maar gebruiken vanaf 6 maanden tot 3 jaar, maar het is een lichtgewicht dat je wel heel makkelijker overal mee naartoe neemt. Jep, er is een bijhorende reistas voor transport.

Alles zit erin: kinderstoel, eetblad (kan in de vaatwasser) en veiligheidstuigje (dat mag zelfs in de wasmachine). Alles ook vlotje en zonder gereedschap te monteren – duurt niet langer dan 1 minuut ;-).

De stoel verstel je eenvoudig. Er zijn 3 instellingen om je kindje in een optimale zithouding te zetten. Ook de voetensteun is verstelbaar (2 standen). Een kussen kan je erbij krijgen om alles nog zachter en comfortabeler te maken aan tafel.

Naast wit, grijs, sunny coral en clover green, is deze kinderstoel nu ook beschikbaar in 3 nieuwe, opvallende kleuren die geïnspireerd zijn op de Scandinavische natuur: Fjord Blue, Black Natural en Midnight Black.

WIN: een kinderstoel van Stokke®

Wij mogen 1 van deze 3 kinderstoelen van Stokke® weggeven. Neem snel deel aan onze wedstrijd en win jouw favoriete model!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Stokke. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes