huilende baby

Door het vele gehuil van mijn jongste voel ik me schuldig tegenover mijn oudste

22/02/2023

Ik voel me vaak schuldig over ons tweede zoontje tegenover ons eerste zoontje. Ik wilde zo graag twee kindjes en na de moeilijke babyperiode van onze eerste zoon dacht ik dat we de tweede keer hier wel “geluk” in gingen hebben. Was ik even fout. Ik wist niet dat het nóg erger kon. 

Medische problemen in remix met een huilbaby maakten van die eerste zes maanden een hel. Ik ben na zes maanden nog steeds een wrak. Ik voel mij leeg, verdrietig, boos, teleurgesteld en moe … Héél moe … fysiek maar ook mentaal. Ik ben óp.

Op een gegeven moment ben ik door iets heel stoms ontploft, heb ik dingen gedaan en gezegd die ik niet meer weet en toen wist ik dat het tijd was om hulp te zoeken. Ik herken mezelf niet meer. Ik heb zo uitgekeken naar die babyperiode, maar om heel eerlijk te zijn: ik HAAT ze nu. Ik zou niet liever willen dan dat mijn zoontje drie jaar was en ik terug mezelf, mijn lichaam en mijn leven terug had. 

Momenteel leef ik op automatische piloot en spartel ik door de dagen heen, van afspraak bij de psycholoog tot opvang voor de jongste naar terug een afspraak bij de psycholoog … Ik zie hem heel graag, maar ik heb het heel moeilijk met de verandering van mijn leven. De meesten zeggen dat de overstap van één naar twee kinderen niet zo zwaar is, maar wauw, ik heb dit zo zwaar onderschat! 

Ik mis mijn oudste zoontje zo, omdat ik altijd met de jongste bezig ben. Deze avond zat ik met mijn twee jongens alleen in de zetel en de kleinste was (zoals altijd) weer aan het huilen. De oudste zat in de zetel tv te kijken met zijn handen op zijn oren en zei ‘Mama, mijn oren doen pijn daarvan …’ Dat brak mijn hart in 1.000 stukjes en daarom begon ik te schrijven voor hem... 

Sorry, lieve schat. 
Sorry dat broer het zo moeilijk heeft
Sorry dat broer zoveel huilt
Sorry dat je oren pijn doen van dat gehuil
Sorry dat het gehuil van broer jou stoort 
Sorry dat het gehuil van broer jouw ontspanning en rust verstoort 
Sorry dat ik niet meer zoveel aandacht aan jou kan geven als daarvoor
Sorry dat je vaak moet wachten omdat broer weer huilt
Sorry dat ik niet de mama kan zijn voor jou die ik wil zijn
Sorry dat we van jou een grote broer hebben gemaakt
Sorry voor je broer
Sorry lieve schat 

Ooit gaat het beter, ooit stopt hij met huilen en dan halen wij deze tijd in en zal je blij zijn met een broer in je leven. 

Ik hou zielsveel van jou, van jullie. 

 

Lauren 
 

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes