3934fi.jpg

WEDSTRIJD: Win een BeSafe Modular autostoel ter waarde van € 877

20/02/2017

Wat is nu de veiligste manier om je baby en/of kleine kind(jes) te vervoeren? Welke stoel(en) haal je best in huis? Wat ons betreft: de BeSafe Modular meegroeistoel. En: we mogen er één weggeven!

Wat je moet weten over autostoelen

  1. Kies een stoel die aangepast is aan de grootte van je kindje.

Volgens de iSize-norm, de nieuwe wettelijke regelgeving voor kinderstoeltjes, geeft de lengte van je spruit de doorslag. De vuistregel is: als je kind de maximumgrootte voor de autostoel heeft bereikt en/of als zijn hoofd (de bovenkant van zijn oortjes) boven de rand van de autostoel uit komt, heb je een grotere stoel nodig.

Hoe snel moet je veranderen van stoel? Dat hangt ervan af hoe snel je baby groeit. Sommige baby's zijn op 10 maanden al te groot voor hun eerste stoel, sommige passen er op 14 maanden nog prima in.

  1. Tegen de rijrichting: 5 maal veiliger!

Bij ons is het gebruikelijk dat een baby tegen de rijrichting wordt geplaatst. Volgens de iSize-regelgeving is dat nu al verplicht tot en met 15 maanden. Maar eigenlijk is het aangewezen om je kind zo lang mogelijk tegen de rijrichting te vervoeren! Bij een botsing is de impact van de knal niet te onderschatten. Uit onderzoek blijkt dat de druk op de nek en de schouders maar liefst 5 keer kleiner is in deze positie. In deze filmpjes kan je duidelijk het verschil in impact zien.

Waag je kans en win een BeSafe Modular ter waarde van ca € 900

Het Noorse merk BeSafe maakt al meer dan 20 jaar autostoelen om tegen de rijrichting in te gebruiken. Superveilige, comfortabele stoelen die er dan ook nog eens mooi uitzien. En we mogen er een weggeven! Een BeSafe iZi Modular, een 3-in-1 doorgroeistoel, die recent fantastische testresultaten behaalde. Lees hier meer. 

Be Safe Modular

BeSafe Modular bestaat uit:

  1. een BeSafe iZi Modular ISOfix basis (winkelprijs: € 249): zodat je de stoel veilig kan vastmaken in de wagen. Bovendien is de ISOfix verstelbaar voor meer beenruimte!

  2. een BeSafe iZi Go Modular iSize (winkelprijs: € 269euro): de kleinste stoel, past op vrijwel alle kinderwagens en wordt tegen de rijrichting gebruikt van 40  t/m 75 cm.

  3. een BeSafe iZi Modular iSize (winkelprijs: € 359): de opvolgstoel kan tegen de rijrichting (61 t/m 105 cm) of met de rijrichting (88 t/m 105 cm) gebruikt worden.

Je kan de stoel dus gebruiken vanaf de geboorte van je spruit (dan installeer je de ISOfix basis en klik je de kleinste stoel in) tot je kid ca 4 jaar is (of maximaal 105 cm groot). Hij kan trouwens tegen de rijrichting of (vanaf 88 cm) ook met de rijrichting mee worden geplaatst. Je bent met andere woorden 4 jaar 'safe'!

En: de winnaar kan zelf een kleur uitkiezen :-). Alle info over de BeSafe Modular vind je hier.

mama met kind in Be Safe Modular

Deelnemen aan de wedstrijd

Deze wedstrijd is ondertussen afgelopen.

Bestsellers

cover ouders komen van mars

Ouders komen van Mars

€ 21.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
sweater marvellous metie

Sweater | Marvellous metie

€ 44.99

Meilleures ventes