4789fi.jpg

Ziekenhuis organiseert afstudeerfeestjes voor premature baby’s

8/09/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Een ziekenhuis in North Carolina, VS, organiseert wel heel speciale ceremonieën: als premature baby’tjes genoeg aangesterkt zijn om de neonatale dienst intensieve zorgen te mogen verlaten, krijgen ze een gepersonaliseerde ‘afstudeerhoed’ en een foto. Daarmee wordt het leven van deze premature kindjes gevierd.

Ongelooflijke prestatie

“We doen dat speciaal voor baby’s die na 34 weken zwangerschap of minder zijn geboren. Als zij de intensieve zorgen kunnen verlaten is dat een ongelooflijke prestatie, zowel van de baby als van de ouders,” vertelt Melissa Jordan, verpleegster in het CaroMont Regional Medical Center. “Daarom zijn we deze mijlpaal in het leven van de baby’s beginnen te vieren.”

premature baby met afstudeerhoed

De ouders glimlachten van oor tot oor

Jordan werd geïnspireerd nadat ze veel tijd had doorgebracht met een kwetsbare baby die na 29 weken zwangerschap ter wereld kwam. “De dag dat hij ontslaan werd uit het ziekenhuis, kwam het personeel samen, en al zingend en dansend gingen we zijn kamer binnen met zo’n afstudeerhoed. De ouders glimlachten van oor tot oor, en toen beseften we dat we dat moesten blijven doen, ook voor andere gezinnen.”

premature baby met afstudeerhoed bij de papa

Normale dag waarop het kindje naar huis mag

“De dienst intensieve zorgen verlaten is een prachtig moment, maar het kan ook beangstigend en stresserend zijn. Dit was onze manier om er weer een normale dag van te maken waarop het kindje naar huis mag.”

premature baby met afstudeerhoed

Symbool voor het einde van een slopende periode

Prachtig, hoe het personeel op de neonatale dienst stilstaat bij deze mijlpaal in het leven van een prematuurtje. Het levert dan ook ontroerende plaatjes op, die ongetwijfeld van onschatbare waarde zijn voor de ouders. Want die foto’s staan symbool voor de dag waarop ze een zware en slopende periode in het ziekenhuis konden afsluiten, en dan is zo’n tastbare herinnering aan die dag natuurlijk fantastisch!

premature tweeling met afstudeerhoeden

premature baby met afstudeerhoed

 

Bron: BuzzFeed
Foto’s:  Bella Baby Photography