8063fi.jpg

Gespot: nieuwe collectie (inbaker)slaapzakjes van Puckababy voor een zalig slapende baby

1/04/2022
Mamabaas
Door Mamabaas

Sleep is life! Maar baby’tjes en kleine kinderen durven al eens het omgekeerde denken. Veiligheid en geborgenheid zijn vaak de sleutel voor kleine baby’s om rustig te slapen. Een juist (inbaker)slaapzakje kan daarbij helpen. Wij spotten de nieuwste collectie van Puckababy ‘Little Human’ – en waren ook meteen gewonnen voor de leuke motiefjes voor elke leeftijd.

Waarom inbakeren?

Voor een pasgeboren baby is de wereld heel wat. Er komen enorm veel prikkels af op zo’n klein hummeltje. En net zoals voor volwassenen is slaap voor zo’n kleintje heel belangrijk om al die indrukken te verwerken.

Maar makkelijk is dat niet altijd. Heel wat baby’tjes vinden moeilijk rust en kunnen niet goed in slaap vallen. Ze huilen en raken overstuur, wat nu niet meteen bevorderlijk is voor het inslapen. Als ze 4-5 weken oud zijn, kennen ze vaak een piek in die onrust. Korte slaapjes, snel wakker schrikken, niet uitgerust zijn … Prikkels kunnen niet voldoende worden verwerkt, waardoor ze nog onrustiger worden. Kortom: een vicieuze cirkel.

Inbakeren kan dan die oh zo nodige rust bieden. Waarom? Het geeft je baby extra geborgenheid en een gevoel van veiligheid. Inbakeren of een inbakerslaapzak doet denken aan de tijd in mama’s buik: het warme, geborgen gevoel dat wordt nagebootst. Het voelt hetzelfde aan en het stelt je kleintje dus gerust(er).

Ingebakerd kan je kindje ook geen ongecontroleerde bewegingen – zogenaamde Moro-reflexen of maaiende armpjes bij het verwerken van prikkels – maken die hem of haar onbewust uit die nodige slaap houden. Aaaah … het lijfje vindt rust en je baby kan in slaap vallen.

inbakerslaapzak PIEP

Vanaf wanneer inbakeren?

Je kan een kindje al te slapen leggen in een inbakerslaapzakje vanaf de geboorte. Zorg altijd voor een ‘lief coconnetje’. Strak inbakeren is niet goed voor je baby. Kies dus voor een slaapzakje dat niet te strak zit en nog voldoende bewegingsruimte biedt, de groei niet belemmert én een goede lucht- en warmteregulatie heeft.

Hoe lang je je baby ingebakerd laat slapen, hangt af van kindje tot kindje. Maar zo rond 4 tot 5 maanden is het meestal tijd voor een volgende slaapfase. Je kindje geeft dan ook zelf signalen: zoals omrollen en andere gerichte bewegingen (grijpen, optrekken …). Allemaal tekenen dat je het inbakeren kan beginnen afbouwen.

Voor elke leeftijd een slaapzak

Van een inbakerslaapzakje voor je pasgeboren baby tot een 4-seizoenslaapzak: in de nieuwe collectie van Puckababy ‘Little Human' vind je voor elke leeftijd een knusse slaappartner.

inbakerslaapzak
inbakerslaapzak

1. PIEP (hier ben ik)

0-3 maanden

De ideale start voor een pasgeboren baby. Een inbakerslaapzakje dat

 • niet te strak zit (veilig dus)
 • handig aan te doen is
 • wamte goed reguleert
 • je baby zacht laat inslapen
 • je baby rustiger en langer laat slapen

inbakerslaapzak
inbakerslaapzak

2. Inbakeren voor de mini

3-6 maanden

Het MINI inbakerslaapzakje is een goede opvolger van de PIEP. Ideaal ook als tussenstap naar een gewone slaapzak.

De MINI

 • helpt de overgang naar gewoon slapen vlotter gaan
 • heeft handige armritjes (komt van pas bij het afbouwen van inbakeren)
 • zit niet strak
 • reguleert warmte goed
4 seizoenen slaapzak
4 seizoenen slaapzak

3. De 4 seizoenen rond

6 maanden - 2,5 jaar

Rond 6 maanden kan je kindje perfect overschakelen naar een gewone slaapzak. Een 4-seizoenslaapzak is superhandig om je kindje jarenlang lekker te laten knorren.

Eigenlijk is het een 4-in-1-slaapzak die

 • bij elke temperatuur comfort biedt (je kindje slaapt nooit te warm of te koud)
 • verstelbaar is in lengte
 • die jarenlang meegaat
 • veilig laat slapen

Krijg 5 euro korting

Als je je inschrijft als lid van de QLAP 'familieclub’, krijg je meteen 5 euro korting op je volgende aankoop. De moeite om eens te bekijken.

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Puckababy. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes