5684fi.jpg

“... En wanneer komt nummer 2?”

11/01/2019
Mamabaas
Door Mamabaas

“... En wanneer komt nummer 2?” Mensen vragen het zonder schroom. Ja, zelfs mensen die heel goed weten dat het lang niet evident was om nummer 1 op de wereld te zetten. Na 5 jaar trial en error, gepruts tussen mijn benen, operaties, spuitjes, pilletjes, testjes, ... kunnen we zeggen dat onze nummer 1 eigenlijk al nummertje 11 was. 10 positieve testen zonder positief vervolg. 

Vijf jaar gingen mijn man en ik als een tandem door het leven. Als één van ons het even niet meer zag zitten, nam die andere het over en vice versa.

Er waren gelukkig ook vele momenten dat we er samen voor gingen.

Een broertje of zusje?

Roxanne, onze dochter, is een mooi en fantastisch kind, boordevol temperament, ongelooflijk koppig zoals haar papa, waanzinnig ongeduldig net als ik.

Stilaan komt die tweede verjaardagstaart dichterbij en dus dachten we kort geleden: “Wat denk je? Een broertje of een zusje voor Roxanneke?”

Het zou zoveel gemakkelijker geweest zijn moest de fertiliteitsspecialiste gezegd hebben dat het verloren moeite zou zijn. Natuurlijk niet! “Je hebt een mooi en gezond kind... waarom zou dat niet nog eens lukken?”

Zo gezegd, zo gedaan! En... BAM! Wéér van de eerste keer prijs!

1.001 vragen

Bij zo’n positieve test was het altijd sterker dan mezelf maar keer op keer folterde ik mezelf met 1.001 vragen. Ook nu... want stel dat het toch maar eens zou lukken. Wanneer zou ik moeten bevallen? Hoe komt dat uit met mijn werk? Wanneer kunnen we het vertellen in de familie? In welke kamer gaat het prutske slapen? Gaan we het eens raken over een naam?

Maar... al snel kwamen de voetjes weer op de grond: mijn bloedwaardes waren opnieuw niet goed!

De hel

De week die hierop volgde was de hel! Wanneer loopt het mis? Of komt er toch nog een mirakel? Durven we te hopen?

Een week, hebben we bang gewacht, gedacht, gefietst... op die tandem.

En toen ... ging ... het ... terug ... mis.

Nooit meer

Mijn man en ik waren er eigenlijk vrij snel over uit: dit doen we onszelf nooit meer aan! We proberen ergens realistisch en ook dankbaar te zijn. Wij wilden graag een kindje, we kregen een schitterende diamant!

Het is oké zo...

Wij zijn a happy family of 3 met een heleboel sterren die over ons waken!

Het is oké...

 

Dana van der Kraan