6829fi.jpg

10 leuke kampideetjes voor kleuters

17/06/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

Zomer … je kleuter kan genieten van 2 maanden vakantiepret. Maar ben je na die weken quarantaine door je gamma kinderentertainment? Zijn je speelideeën zowat opgedroogd? Of moet je weer naar het werk? Geen nood: we geven je inspiratie voor superleuke kampjes voor de allerkleinsten.

Spelen en toch wat opsteken: de ideale combinatie voor je guitige kleuter, die zijn of haar nieuwsgierigheid helemaal kan laten gaan of geprikkeld zien worden. Lekker ontspannen en ongedwongen nieuwe dingen leren kennen, vriendjes maken en talenten ontdekken.

Nog op zoek naar een leuk themakampje voor je mini-me deze zomer? We zetten enkele favorieten van onze Mama Baas-kleuters op een rijtje.

Voor kleuters van de 1ste en 2de kleuterklas

 1. Ontdek het boerderijleven
  Wil je een weekje ontsnappen aan de constante vraag naar een konijntje, hond of euh ja … zelfs een paard of varken bij jullie thuis? Jep, een boerderijkamp is de oplossing. Je kleuter komt er alles te weten over het vrolijke boerderijleven. Wat kan je allemaal maken met de melk van een koe? Wanneer trekt de boer het land op met zijn tractor? Als kers op de taart mag je kleine dierenvriend één kampdag kennismaken met een écht boerderijdiertje!
 2. Op ontdekking onder het water
  Wat leeft er allemaal in de zee? Welke vissen hebben de mooiste kleuren? En vanwaar komen die golven toch? Laat je kleuter met ‘Diep in de zee’ meeduiken in de betoverende onderwaterwereld, tussen de gekste visjes en mooiste planten.
 3. Circusartiest in spe
  Het circus, altijd top! In ‘Het circus komt’-kamp kan je kleine stuntman of -vrouw volop gekke fratsen uithalen. Grapjes maken zoals een clown of balletjes in de lucht houden, laat maar komen! Als een volleerde circusdirecteur krijg je je kleuter terug. 
 4. Shaken maar
  Staat jouw kleuter elke keer te springen en dansen als er een liedje klinkt op de radio? Dan is het kamp ‘Kleuterdisco’ op zijn/haar lijfje geschreven. Een hele week niets dan muziek en swingen. Dansen op de gekste manieren. Voor je het weet mag je danser inschrijven voor ‘So you think you can dance?’ …
 5. Ridders en prinsessen
  Is de verkleeddoos ook een van de favorieten van jouw Elsa? Of zwaait je kleine man graag met zijn zwaard? Say no more, ‘Ridders en prinsessen’ is het kampje voor jouw mini. De ophaalbrug van de burcht staat open om ze te ontvangen en alle geheimen van het ridder- en prinsessenleven prijs te geven.

Voor kleuters van de 2de en 3de kleuterklas

 1. Gek van dino’s
  Dino’s, altijd een winner! Hoe oud konden ze worden? En kunnen ze ooit terugkeren? Laat je kleuter alles ontdekken over de verre tijd waarin deze giganten leefden op ‘Dinosauriërs’-kamp.
 2. Groentjes zijn top!
  Groeit een komkommer aan een plant of in de grond? En komen frietjes ook uit de tuin? Groenten zijn misschien niet altijd een succes op het bord, maar wel om ze zelf te planten en oogsten. Wie weet smaken ze ook nog eens lekkerder na een moestuinkamp. Fingers crossed! Houd er rekening mee dat je misschien een deel van je tuin zal mogen omtoveren tot een moestuintje na de zomer.
 3. Kliederen toegestaan
  Verf, wasco’s, stiften … je vindt er overal sporen van terug in je huis, niet? Hoe fijn is het als je kleine Picasso een hele week naar hartenlust mag spatten op een kliederkladderkamp? De verf mag overal heen en jij hebt geen opkuis. Wel een extra kunstwerkje voor aan de muur. Ideaal!
 4. Reis door je lichaam
  Is er een dokter in huis? Binnenkort misschien wel! ‘Reis door je lichaam’ laat je kleuter de wondere wereld van het lichaam ontdekken. Waar gaat je eten heen nadat je het doorslikt? Hoeveel botten zitten er in je lichaam? En welke instrumenten gebruikt een dokter?
 5. Samen op safari
  Zit een verre reis er dit jaar niet in? Niet getreurd, je kleuter kan perfect op safari naar Afrika. Spring in de jeep, zet een verrekijker op je neus en tuur naar olifanten, giraffen en leeuwen. De Savanne roept.

Welkom in een leuke en veilige bubbel

Je kleuter is in veilige handen in al deze kampjes. Alle moni’s zijn minstens 19 jaar oud, hebben pedagogische ervaring en volgenden ook nog een vorming.

Toch nog wat coronastress? Niet nodig, want alle activiteiten gaan door in een perfect veilige en gezonde omgeving. En elk kampje heeft dit jaar een bubbelverantwoordelijke.

Maar vooral: het is een plek waar plezier de plak zwaait!

Er zijn bovendien ook kampjes voor lagereschoolkinderen, handig om al je koters op dezelfde plaats te kunnen brengen en afhalen!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Idee Kids. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes