10 originele manieren om meter en peter te vragen

Je hebt er lang over nagedacht en je bent er heel zeker van: je hebt de geknipte persoon gevonden om meter / peter te worden van jullie kleine schatje. Maar nu moet je natuurlijk dé vraag nog stellen, en dat wil je graag op een originele manier doen.

Inspiratie nodig? Wij zetten alvast 10 leuke manieren op een rijtje!

  1. Taart is altijd een goed idee, zeker voor zoetekauwen. Haal je beste bakkunsten boven en bak een lekkere taart die je bovenaan afwerkt met dé vraag. Of maak cupcakes, en versier de cupcake voor de persoon in kwestie met die vraag. Niet zo’n keukenprins(es)? Vraag dan gewoon aan je bakker om dat te fixen voor jou!
  2. Maak een vacature, en geef die af aan de toekomstige meter of peter. ‘Gezocht: meter/peter met talent’!
  3. Verras de toekomstige meter of peter met een lekker ontbijt, en schenk de koffie (of thee) in een wel héél speciale mok!
Tadaaz
  1. Is er al een grote broer of zus? Schakel die dan in om dé vraag te stellen. Superschattig, wie kan daar nu neen tegen zeggen?!
  2. Bak lekkere koekjes, bijvoorbeeld in de vorm van een hartje. Die koekjes presenteer je daarna in een koekjestrommel met een boodschap! 
Tadaaz
  1. Ga voor een kraslotje met onder het kraslaagje de vraag. Want het is toch een ‘win for life’, meter of peter worden!
  2. Steek de eerste echo in een mooi fotolijstje mét de vraag. Zo heeft de meter of peter meteen een kadertje voor een schattig fotootje na de geboorte!
Tadaaz
  1. Laat de toekomstige meter of peter maar even zoeken: maak zelf een kruiswoordraadsel waaruit uiteindelijk dé vraag blijkt. Of speel Scrabble en leg telkens baby-gerelateerde woordjes, om te eindigen met dé vraag. Of maak er een rondje ‘Rad van Fortuin’ van!
  2. Geef een leuk baby-gerelateerd cadeautje. Wat dacht je bijvoorbeeld van een schattig slabbetje met daarop de vraag? 
Tadaaz
  1. Altijd leuk: een etentje eindigen met een fortune cookie. En als er in dat koekje dan een heel belangrijke vraag zit, wordt dat etentje vast onvergetelijk!

Pssst, vergeet de meter en peter ook na de geboorte niet te verrassen met een leuk cadeautje ;-). Je kan dan een cadeautje kiezen met een foto van je kleine schat, of eentje in de stijl van het geboortekaartje