6845fi.jpg

10 superleuke projectkampjes voor je 6-plusser

25/06/2020
Mamabaas
Door Mamabaas

De zomervakantie is er. 2 maanden onbezorgde pret voor je kind(eren). Ravotten, met vriendjes spelen, nieuwe dingen ontdekken: laat maar komen. En een kampje is dé plek voor al dat plezier – want ja, jouw vakantiedagen zijn helaas niet onbeperkt. Nog wat inspiratie nodig?

Wat dacht je van een fijn projectkamp? Dat is spelen en tegelijk iets opsteken, zonder dat het al te hard opvalt ;-). Een echte WAUW-beleving met coole activiteiten en ontdekkingen.

Ben je nog op zoek naar een leuk en inspirerend kamp voor je actieve bengel(s)? Onze Mama Baas-kids geven alvast hun winners en aanraders. 

 

1. In de ban van strips

Zit je kind ook altijd met de neus in strips? Zijn stripverhalen populairder dan leesboeken bij jou thuis – we kennen de strijd … Waarom niet zelf eens een strip (leren) tekenen op een heus striptekenkamp? Volop verhalen bedenken, figuurtjes verzinnen en tot leven laten komen op papier. En dat met de hulp van een échte striptekenaar.

2. Uitvinder in spe

De jeugd is de toekomst! Laat je kleine professor of bedenker zich volop uitleven tijdens een uitvinderskamp. Geen enkel idee is te gek: een snoepkussen, een ontsnaprobot, een toekomstkijker … Volop experimenteren en leuke proefjes doen! Hmm, don’t try this at home …?

3. Aan alle zangers en zangeressen

Heb je een ware sing star rondlopen? Zo eentje die elk deuntje uit volle borst meezingt. Of al spelend eigen liedjes creëert. Voor de kids die er nog eens graag bij toneelspelen en dansen, is een musicalkamp echt het einde.

4. Wie kan ontsnappen?

Raadsels oplossen, spannend … Ontcijfert je 6-plusser graag dingen? Spot hij/zij elk detal? Was dat tripje naar een escape room een topmoment? Dan is een Escape-kamp helemaal wat je zoekt. 5 dagen lang als Sherlock Holmes aan de slag – of wie is die speurneus tegenwoordig?

5. Terug en vooruit in de tijd

Altijd al willen weten hoe de wereld van de dino’s in de oertijd eruit zag? Of hoe de Romeinen leefden? Wat deden de ridders zoal in hun vrije tijd? En droegen prinsessen de hele tijd van prachtige jurken of liepen ze op zondag ook gewoon in pyjama rond? Reis mee naar het verleden en zelfs naar de toekomst tijdens een tijdsreizigerskamp.

6. Flits, flits. Foto klaar!

Waarschijnlijk staat je smartphone vol artistieke foto’s – of eerder probeersels? – van je jonge fotograaf. Foto’s maken is gewoon superleuk. Op een fotografiekamp kan je kind de ware magie van de fotografie ontdekken en nog mooiere herinneringen leren vastleggen op een kiekje. Beetje meer licht, beetje meer kleur, alles kan. Misschien even nadenken over een klein fototoestel voor die volgende verjaardag?

7. Gooi de beentjes los

Kids die niet kunnen stilzitten zodra er muziek weerklinkt? Dan zal je een enthousiaste ‘ja!’ krijgen als je een danskamp voorstelt. Allerlei stijlen en pasjes, je hebt ze zo onder de knie. En op het einde van de week kan je dansster al die nieuwe moves tonen tijdens een geweldige dansshow.

8. Op expeditie

Overleven op een onbewoond eiland … hoe zou je dat doen? Weet je hoe een kompas werkt? Het zal samenwerken worden, maar ook zelf op ideeën komen. Expeditie Rob en Son is een kamp vol uitdagingen voor avonturiers die van geen kleintje vervaard zijn.

9. SuperHELD

Superhelden, de max. In iedereen schuilt er wel eentje. Supersnel, supersterk, superslim, super… ? Trek die cape aan, zet dat masker op en tadaa … daar is de held. Op superheldenkamp krijg je elke dag een geheime missie. ’s Avonds mag je wat uitrusten van het harde werk. En opladen, want de dag nadien: hop, weer de wereld redden!

10. Hello, bonjour. Nice to meet you

Spelen en tegelijk een andere taal oppikken, hoe fijn! Tijdens de volgende vakantie kan je mini-talenknobbel dan de bestelling doen op restaurant. Tijdens ‘Let’s cook’ leer je al kokend en proevend Engels. Een taalkamp om je vingers bij af te likken. Liever in het Frans? Wel, ‘dis bonjour au micro’ dan. Een kampje voor alle kinderen die nog geen of een klein beetje ervaring hebben met de Franse taal. Een week vol leuke activiteiten en op het einde haal je een kleine Fransman of Française op. Bien sûr!

 

WAUW! Welkom in een leuke en veilige bubbel

Je kind is in veilige handen in al deze kampen. Alle moni’s zijn minstens 19 jaar oud, hebben pedagogische ervaring en volgenden ook nog een vorming.

Toch nog wat coronastress? Niet nodig, want alle activiteiten gaan door in een perfect veilige en gezonde omgeving. En elk kamp heeft dit jaar een bubbelverantwoordelijke.

Maar vooral: het is een plek waar plezier en een hoog WAUW-gehalte de plak zwaait!

 

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met onze partner Idee Kids. Meer info over ons advertentiebeleid vind je hier.

Bestsellers

ongefilterd moederschap lorentia veppi

Ongefilterd moederschap

€ 19.99
mok legendaddy

Koffiemok | legendaddy

€ 16.95
to do hero gezinsplanner

To Do Hero: Gezinsplanner

€ 18.99

Meilleures ventes